2.11.18

Tot a punt per celebrar la II Festa de l’Oli de Ginebre, l’11a del Copa de Lletres i rebre al president de la Diputació a Riba-roja d’Ebre

Aquest dissabte al matí, el forn d'oli de ginebre de la zona d'esbarjo de la Garita de Riba-roja d'Ebre serà l'epicentre de la II Festa de l'Oli de Ginebre, organitzada per Amics de Riba-roja d'Ebre, amb el suport de l'Ajuntament i Ribarocks. La cita servirà per conèixer com es realitzava, antigament, el procés de destil·lació d'aquest preuat producte, amb moltes propietats veterinàries i medicinals. La festa, que ja es va fer l'any 2016, vol donar a conèixer aquest ofici antic, que ha deixat un important llegat de construccions de pedra seca pel terme riba-rojà. De fet, 11 dels 24 forns d'oli de ginebre localitzats al terme municipal van ser declarats fa dos anys Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), als quals se n'afegiran cinc més quan s'enllesteixin els tràmits que ja estan en marxa. A més, l'Ajuntament ja ha sol·licitat també a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya que aquests 16 forns, així com el pou de gel també BCIL, es declarin Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Zona d'Interès Etnològic (ZIE). Tot plegat és resultat del treball de recuperació, estudi i inventariat que han fet l'entitat Amics de Riba-roja, contribuint així a la seva conservació i valorització com a actiu patrimonial visitable. 

Visita del president de la Diputació de Tarragona

 La festa començarà ben d'hora, a les 8, i a mig matí hi haurà un esmorzar popular. A més, un cop més, comptarà amb la participació del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que es reunirà amb membres dels Amics de Riba-roja, abans de participar en la presentació del llibre Els forns de l'oli de ginebre, una indústria a Riba-roja d'Ebre, que tindrà lloc al saló de plens a dos quarts d'1.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.