21.11.18

Joan Caball aspira a la renovació del càrrec a l'executiva estatal d'Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders


El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, presenta candidatura a la comissió executiva d'Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders. La III Assemblea de la coordinadora estatal d'organitzacions agràries se celebrarà demà a la tarda a l'Hotel Courtyard Marriot de Madrid. Unió de Pagesos compta amb la delegació més nombrosa, 19 delegats del conjunt de 60, entre els 12 sindicats que integren Unió d'Unions. Enguany, la coordinadora estatal celebra el desè aniversari de la seva constitució, Unió de Pagesos en va ser organització impulsora i Joan Caball ha format part de l'executiva des del seu inici.

 

A banda de l'assemblea, la reunió de delegats comptarà demà al matí i divendres amb una jornada sobre la futura Política Agrària Comuna, posterior al 2020. La coordinadora estatal presentarà la proposta "Per una Política Agrària Comuna adreçada a les persones" i obrirà un debat amb representants de la Comissió Europea, del Ministeri d'Agricultura, de l'ambaixada francesa, dels departaments d'agricultura de Catalunya, País Valencià i Castella i Lleó, a més de diputats i senadors dels partits polítics.

 

D'altra banda, Unió de Pagesos presentarà ponència perquè l'Assemblea assumeixi una plataforma reinvindicativa de mesures estatals que donin resposta als problemes actuals dels professionals agraris. Així mateix, Unió d'Unions exigirà al nou Govern de l'Estat que resolgui la deficient representativitat de les organitzacions agràries als òrgans consultius estatals, com a conseqüència de no haver democratitzat la interlocució, ja que molts dels representants no han estat sotmesos a l'escrutini, com sí s'ha fet a Catalunya.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.