5.11.18

ENDESA INSTAL·LA FUNDES AÏLLANTS A TRES LÍNIES DE MITJANA TENSIÓ PER A PROTEGIR L’AVIFAUNA A LES TERRES DE L’EBRE

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia en matèria de protecció de l'avifauna, i d'acord amb les indicacions dels Agents Rurals, ha procedit a instal·lar nous dispositius aïllants a diversos punts de la xarxa ubicats a tres poblacions de les Terres de l'Ebre. Aquesta actuació, que suposa una inversió per part d'Endesa de prop de 45.000 euros, redueix, d'una banda el risc elèctric de l'avifauna i, de l'altra, millora la qualitat del subministrament al gairebé 9.500 clients ubicats a tretze municipis.

En aquesta actuació, s'han instal·lat fundes aïllants amb revestiments de silicona i espirals anticol·lisió a tres línies de mitjana tensió ubicades a Sant Jaume d'Enveja, Arnes i Amposta. Per una part, els dispositius aïllants reduiran el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l'estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. I per altra part, les  espirals anticol·lisió, protegiran a les aus de possibles xocs i evitar el contacte entre diferents fases de la línia en situacions de molt vent per evitar possibles curtcircuits.

A més de la destacada repercussió mediambiental –es tracta d'infraestructures properes a dos entorns naturals tan singulars com són el Parc Natural Delta de l'Ebre i el Parc Natural dels Ports – aquests treballs també milloren, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a 9.460 clients que depenen d'aquestes línies, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret se'n beneficien clients d'Arnes, Bot, Corbera d'Ebre, Gandesa, Horta de Sant Joan i Vilalba dels Arcs (Terra Alta), Flix (Ribera d'Ebre), l'Aldea, Camarles i Deltebre (Baix Ebre), Amposta i Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i a Arenys de Lledó (a la Franja de Ponent).

Aquests treballs, que s'han  a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de les respectives comarques, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori. Les Terres de l'Ebre, per la seva ubicació privilegiada, allotja dos parcs naturals molt diferents i singulars, ambdós de gran valor ecològic, no només com hàbitat de nombroses espècies protegides, sinó com zona de cria i pas de milers d'aus migratòries. Endesa, conscient de la importància d'aquests indrets tan rellevants biològicament, treballa per minimitzar l'impacte de les serves infraestructures per tal de conservar i protegir la diversitat natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.