21.11.18

El monòleg "Pompeu Fabra. Jugada mestra!" es representa a Tortosa

En el marc de les activitats de l'Any Fabra a les Terres de l'Ebre, el dia 27 de novembre, a les 18.00 h, tindrà lloc a l'Aula de Didàctica del Museu de Tortosa la representació del monòleg "Pompeu Fabra. Jugada mestra!", a càrrec d'Òscar Intente, sota la direcció i col·laboració de Maria Pla, i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Un home vestit de tennista de primers de segle XX, amb una raqueta i una pilota a la mà, es dirigix al públic de la sala. Comença a parlar de l'afició de Fabra per l'esport, i de com, tant en el joc com en la llengua, és necessari ordenar-se, dotar-se d'unes normes. S'introduïx la figura del Mestre com l'àrbitre que ens ha permès jugar en català, seguint tots plegats les mateixes regles, fer possible l'ensenyament a l'escola i el cultiu literari i afavorir l'ús comú de la llengua del carrer i dels mitjans de comunicació. Això és Fabra: un àrbitre, el geni ordenador de la llengua.

Acte organitzat per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.