6.11.18

CONFERÈNCIA “LA (RE)INVENCIÓ DE LA LLENGUA: POMPEU FABRA”, A CÀRREC DEL CATEDRÀTIC JOSEP MURGADES

El dia 8 de novembre, a les 19.30 h, tindrà lloc a la sala d'adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta la conferència "La (re)invenció de la llengua: Pompeu Fabra", a càrrec del filòleg Josep Murgades.

L'acte és organitzat per la Direcció General de Política Lingüística a les Terres de l'Ebre i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, amb el suport de l'Ajuntament i la biblioteca d'Amposta, amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i del centenari de la publicació de la 'Gramàtica catalana'.

Josep Murgades Barceló és catedràtic de filologia catalana a la Universitat de Barcelona, estudiós de l'obra de Pompeu Fabra, coautor de Teoria de la llengua literària segons Fabra (amb Xavier Lamuela, 1984) i autor de Textos desconeguts de Fabra (2005), editor filòleg del volum 9 de les Obres completes de Fabra: Textos i materials (2013), i coeditor del volum 8 d'aquestes: Converses filològiques (2010).

A més de la conferència, el públic podrà visitar l'exposició en format 3D, que des del dia 2 i fins al 15 de novembre es podrà visitar a la biblioteca d'Amposta. L'exposició presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc de l'Any Fabra, per a celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

 Conferència: La (re)invenció de la llengua: Pompeu Fabra

Conferenciant: Josep Murgades

Dia: 8 de novembre del 2018

Hora: 19.30 h

Lloc: Sala d'adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

Plaça del Castell, 13 - Amposta

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.