22.11.18

Aubà exigeix reprendre amb urgència les obres del Pla de Restitució Territorial

El senador Miquel Aubà ha traslladat el malestar dels Ajuntaments afectats per les obres del Pla de Restitució Territorial al Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, en la seva intervenció a la Comissió de Transició Eclògica del Senat aquest dijous.
"És molt urgent actuar perquè sinó alguns pobles poden veure afectat el subministrament d'aigua potable",  ha destacat el sendor ebrenc.
 
Aubà ha denunciat: "L'Estat només ha gastat 35.000 euros en el Pla de Restitució en el últims dos anys, malgrat que les partides del Pressupostos Generals de l'Estat destinades al pla i a la descontaminació de Flix ascendeixen a més de 43 milions d'euros".
 
El senador ha emplaçat al Secretari a fer una reunió amb els alcaldes del municipis que tenen obres pendents. Per la seva part, Morán s'ha compromès també a fer una reunió de les tres administracions (municipis, Generalitat i govern central).
El Secretari de Medi Ambient ha explicat que de les 44 obres previstes del pla només n'hi ha 14 d'executades. A més, ha reconegut que tan la Generalitat com els Ajuntaments han "fet bé la seva feina".
Tot seguit, el Secretari ha assegurat que el pla està paralitzat perquè l'Advocacia de l'Estat va canviar de criteri l'any 2015 en determinar que la legislació impedia que els projectes aprovats per altres administracions fossin executats per Acuamed. En conseqüència, es va fixar que aquests projectes havien de ser aprovats pel ministeri per ser executats.
Davant aquest fet, Aubà ha criticat la passivitat de l'Advocacia. Morán ha respost que el govern està definint quina ha de ser els tràmits correctes per reprendre els projectes i, un cop acabats, començaran la licitació d'obres.
Aquest matí, a la mateixa comissió, el senador Aubà també ha interpel·lat al Secretari d'Energia sobre el gasoducte terrestre del Castor, les afectacions provocades per aquest i la restitució i indemnització als propietaris de les finques expropiades per la construcció d'aquesta infraestructura.
Aubà s'ha mostrat decebut davant les ambigüitats del Secretari. "Lamentem que s'hagi excusat amb arguments jurídics i no polítics per donar una resposta poc clara als afectats i li hem reclamat una vegada més el desmantellament immediat del Castor i que se'ns facilitin els estudis que fan referència al projecte i que portem mesos reclamant".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.