8.11.18

Amposta commemora l'Any Pompeu Fabra

La sala d'adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta ha sigut l'escenari avui de la conferència "La (re)invenció de la llengua: Pompeu Fabra", a càrrec del filòleg Josep Murgades. L'acte, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística a les Terres de l'Ebre i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, amb el suport de l'Ajuntament i la biblioteca d'Amposta, s'ha organitzat amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i del centenari de la publicació de la 'Gramàtica catalana'.

Josep Murgades Barceló és catedràtic de filologia catalana a la Universitat de Barcelona, estudiós de l'obra de Pompeu Fabra, coautor de 'Teoria de la llengua literària segons Fabra' (amb Xavier Lamuela, 1984) i autor de 'Textos desconeguts de Fabra' (2005), editor filòleg del volum 9 de les 'Obres completes de Fabra: Textos i materials' (2013), i coeditor del volum 8 d'aquestes: 'Converses filològiques' (2010).

A més de la conferència, la biblioteca acull l'exposició en format 3D "Pompeu Fabra. Una llengua completa" fins al 15 de novembre, una mostra que  presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc de l'Any Fabra, per a celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.