23.11.18

Acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a les Terres de l’Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, i la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Carme Valls, presidiran aquest dimarts, 27 de novembre, l'acte institucional per commemorar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones a les Terres de l'Ebre.

A l'acte, en què es tindrà un record per a les 6 dones mortes per violència en l'àmbit de la parella a Catalunya amb l'encesa de sis espelmes, hi participen uns 600 alumnes de 3r d'ESO dels instituts de les Terres de l'Ebre. Precisament, l'alumnat dels instituts serà l'encarregat de llegir el Manifest unitari d'aquesta commemoració. El seu contingut, redactat enguany per la periodista Ariadna Oltra, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes i serà llegit en tots els actes institucionals que s'organitzen al voltant del dia 25 de novembre.

Durant l'acte, l'alumnat de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa interpretarà l'obra "Laura, o..." i finalitzarà amb l'actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian que interpretaran els temes "Fràgil" i "Sóc com sóc".

 

A més a més, aquesta mateixa obra de teatre es representa per part de l'alumnat de cada centre a través del projecte impulsat per l'Institut Català de les Dones "Teatre per la Igualtat" a 4 instituts  de les Terres de l'Ebre: l'Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, l'Institut de Roquetes, l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa i l'Institut de la Sénia, amb l'objectiu de treballar la igualtat efectiva de dones i homes i la prevenció de la violència masclista. Es tracta d'una iniciativa en el marc del projecte "Teatre per la igualtat" que l'ICD va impulsar l'any 2013. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.