10.10.18

Unió de Pagesos demana al Ministeri una ajuda d’Estat temporal per a l’avellana de 400 euros per hectàrea per superar la greu crisi del sector


Unió de Pagesos traslladarà demà a la directora general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Esperanza Orellana, en una reunió a Madrid, la greu situació dels productors d'avellana, tenint en compte que la collita d'aquest any podria patir una davallada de fins el 60% respecte d'una collita normal, a causa, en bona part, de les fortes ventades de la primavera.

 

El sindicat lliurarà a la responsable del Ministeri un informe en el què exposa els diferents elements que han portat al sector a una davallada d'ingressos tan dràstica enguany, i demanarà la recuperació de l'ajuda d'Estat de 120,75 euros per hectàrea per a l'avellana, més un complement de 280 euros per hectàrea durant tres anys. Aquesta mesura permetria superar les dificultats dels propers dos anys i donar una oportunitat de futur al sector.

 

Unió de Pagesos ja va demanar al Departament d'Agricultura, en una reunió el 10 de setembre amb la consellera, Teresa Jordà, que donés suport a les mesures de xoc que reclama el sindicat. Tot i que ambdues parts van acordar crear un grup de treball per concretar-les a finals de setembre, la primera reunió de treball no s'ha programat fins el 16 d'octubre. En aquest sentit, el sindicat demana al Departament més implicació i aportació pressupostària que faciliti l'articulació de l'ajuda d'Estat.

 

Unió de Pagesos ha convocat una assemblea de productors el dijous 18 d'octubre, a les 20.30 hores, a la Defensa Agrària de la Selva del Camp (Baix Camp). Els responsables del sindicat explicaran el resultat de les reunions amb el Ministeri i amb el Departament, i valoraran les properes accions a desenvolupar.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.