3.10.18

Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura que avanci una part dels ajuts de la PAC a la pagesia per diverses situacions adverses en els últims mesos


 

Unió de Pagesos s'ha adreçat per carta al director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Oriol Anson, per demanar-li que a mitjan d'octubre el Govern faci efectiu un avançament dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) a la pagesia catalana, tenint en compte que en els últims mesos el sector agrari ha patit situacions adverses, tant climàtiques com sanitàries i de crisi de preus, i que algunes el castiguen des de fa anys.

 

Aquest pagament inclou una bestreta dels ajuts de pagament bàsic i del pagament verd corresponents a la campanya 2018, autoritzada excepcionalment per la Comissió Europea, que aquest any pot arribar fins al 50%, segons el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), depenent del Ministeri. El sindicat considera que en aquest cas hi ha circumstàncies que ho justifiquen, ja que en els darrers mesos s'han produït situacions que han afectat negativament diversos sectors productius.

 

Així, les crisis de preus afecten els sectors oví i cabrum, lleter, fruita dolça, cereals i herbacis, olivera, cítrics i fruita seca (avellana), entre d'altres, mentre que els danys climàtics han provocat caigudes i pèrdues de producció a la fruita dolça, cereals i herbacis, avellana, arròs, i la sequera, a olivera, cítrics i oví i cabrum (aquest per manca d'alimentació). El sector dels cítrics ha estat afectat també per problemes fitosanitaris.

 

Pel que fa a altres problemes, l'arròs resulta afectat pel cargol poma, la ramaderia extensiva en general pels danys de la fauna salvatge, i les vaques en extensiu del Pirineu per problemes en el sanejament.

 

Per aquests motius, i davant de les dificultats que travessa el sector agrari català, Unió de Pagesos insisteix davant del Departament en la importància d'agilitzar aquests pagaments.

 

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.