24.10.18

Unió de Pagesos assisteix demà al debat de la proposició de llei d’espais agraris al Parlament de Catalunya


El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, i el responsable de Política Territorial del sindicat, Josep Cuscó, assistiran demà al debat de totalitat de la proposició de llei d'espais agraris al Parlament de Catalunya, els ponents de la qual són els representants dels grups d'ERC, Junts per Catalunya, PSC-Units per Avançar i Catalunya en Comú Podem.

La llei d'espais agraris, reivindicada històricament per Unió de Pagesos, permetrà l'elaboració del pla territorial agrari de Catalunya, la definició dels espais d'alt valor agrari, la regulació dels estudis d'impacte agrari i la gestió pública dels sòls abandonats. Per al sindicat, una de les qüestions cabdals que comportarà aquesta llei és l'articulació de plans territorials agraris per tal que les obres d'infraestructures i d'urbanisme respectin l'espai agrari.

Un altre aspecte important d'aquesta futura llei és que permetrà la gestió pública dels sòls abandonats. El Departament d'Agricultura haurà de fer un inventari i crear un registre de les parcel·les agrícoles en desús . La llei haurà d'establir un procediment per garantir la mobilitat de la terra i per evitar els problemes de sanitat vegetal que es deriven dels camps abandonats. L'Administració també haurà de promoure l'arrendament forçós d'acord amb els requisits de l'arrendament rústic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.