16.10.18

Un taller de jota ballada i un altre de jota cantada diumenge, primera activitat del VI Festival de Músiques en Terres de Cruïlla


Aquest diumenge a les 12 del migdia tindrà lloc la primera de les activitats previstes en el VI Festival de Músiques en Terres de Cruïlla de la Sénia, organitzat per l'Agrupació Musical Senienca, el Centre d'Estudis Seniencs i l'Institut Ramon Muntaner. Es tracta d'un taller de jota cantada i un altre de jota ballada a càrrec dels professors de l'Aula de Música de la Terra, Arturo Gaya i Ester Baiges, respectivament. Aquesta activitat es fa coincidir en el temps amb la celebració a La Sénia de la Fira d'Artesania, de la Fusta i del Moble i és per això que es realitzarà en el mateix recinte firal.

El Festival es desenvoluparà en tres caps de setmana, els dies 21, 27 i 28 d'octubre i 3 de novembre a la Sénia. Totes les activitats programades giren al voltant del centre d'interès d'enguany que és el binomi música i festa. L'activitat central continua sent la jornada formativa de dissabte de la setmana que ve, quan els especialistes i artistes participants hi exposaran les seues experiències sobre la música de la festa mitjançant xerrades i demostracions al carrer amb ballades i cercaviles.

Pel que fa als concerts previstos enguany, el dissabte dia 27 a la nit, el grup Corrandes són Corrandes amenitzaran un sopar musical en el restaurant amb Estrella Michelin, l'Antic Molí d'Ulldecona, acompanyat per músics ebrencs. El concert principal però arribarà el dia 3 de novembre i anirà a càrrec de la cantautora algueresa i recent Creu de Sant Jordi, Franca Masu, que estarà acompanyada de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca.

El Festival de Músiques en Terres de Cruïlla compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Sénia, del Campus Extens de la URV, del Programa d'Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obre i la Casa de Andalucía de La Sénia.

Més informació a https://musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.