2.10.18

L'escriptor Genís Sinca parla de Pompeu Fabra a Tortosa

Amb el títol "Pompeu Fabra, el miracle de la ce trencada", el periodista i escriptor Genís Sinca ha impartit avui una conferència als Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, organitzada per la  Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc dels actes del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra. Sinca s'ha referit a Fabra com el català més important del segle XX, ja que va aconseguir unificar i normativitzar un idioma i, el que és més difícil, que tothom li acabés fent cas. L'escriptor manresà va qualificar aquest fet d'autèntic miracle, només a l'abast de figures excepcionals com Fabra.

A més de la conferència, el públic ha pogut visitar una exposició ("Pompeu Fabra, una llengua completa") sobre la figura del lingüista, que serà al Palau Oliver de Boteller fins al 7 d'octubre. L'exposició presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc de l'Any Fabra, per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

La Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, ajuntaments i entitats d'arreu de Catalunya organitzen les Conferències Fabra, un cicle de xerrades que divulgaran la figura i l'obra de Pompeu Fabra arreu de Catalunya tenint en compte tant la dimensió lingüística com la cívica i la humana.  

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.