31.10.18

La ministra Ribera contesta a Esquerra que està escandalitzada perquè fa 30 anys que no es fa un simulacre d’emergència nuclear

La ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, ha reconegut avui sentir-se "sorpresa i escandalitzada" perquè la zona nuclear de Tarragona fa 30 anys que no viu un simulacre total d'emergència i té pendent l'actualització dels Plans de seguretat.
Ha estat en resposta a la interpel·lació que li ha presentat el diputat d'Esquerra Republicana Joan Capdevila durant el ple d'aquest dimecres. La ministra s'ha compromès a treballar la petició amb el ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska, i presentar un calendari concret per dur-lo a terme aviat.
L'actualització dels plans d'emergència nuclear ha estat un dels punts que Capdevila ha enumerat a la ministra per posar data a diferents iniciatives que Esquerra ha presentat al Congrés els últims mesos i que han estat aprovades per la nova majoria parlamentària de la cambra baixa.
Capdevila també ha tret de la ministra el compromís de calendaritzar a curt termini la posada en solfa de totes aquestes iniciatives, que es podrien concretar abans de l'estiu. La interpel·lació d'aquest matí es concretarà en una moció que Esquerra presentarà en el proper ple que celebrarà el Congrés, el 13 de novembre.
Joan Capdevila ha posat en relleu que totes les iniciatives que defensa Esquerra Republicana en matèria energètica pretenen avançar en el camí de la democratització d'un sector oligopolitzat i on fins ara s'ha fet pràcticament impossible l'entrada de nous operadors.
Aquesta democratització i l'aposta per una veritable transició energètica ha de servir, ha afegit Capdevila, per acabar amb el control de preus per part dels grans operadors i deixar de castigar particulars i petites i mitjanes empreses amb els preus més cars de tot Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.