1.10.18

Èxit del concert per la llibertat dels presos polítics que va aplegar milers d'assistents a la Ràpita

Milers de persones es van aplegar el passat dissabte a la Plaça 1 d'Octubre de la Ràpita per escoltar el concert solidari per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats organitzat per la Plataforma Free Junqueras.

 
El concert va comptar amb diverses intervencions polítiques. La primera va anar a càrrec del president del Parlament, Roger Torrent, que va estar acompanyat dels alcaldes republicans de Móra la Nova, Roquetes i la Ràpita; pobles que van patir la violència policial l'1 d'octubre. Torrent va agrair l'actitud dels ciutadans d'aquests municipis:  "L'1 d'octubre malgrat els cops i les envestides de la policia vàreu defensar les urnes i la democràcia, i això és una lliçó que es va veure a tot el món". A més va afegir que:  "L'1'octubre ens ha de fer sentir orgullosos no només pel vam fer sinó pel que serem, pel que representa i per allò que va començar. Aquell dia vam sembrar la llavor de la República".
 
L'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné,  va advertir que "no hi ha marxa enrere, només podem anar cap endavant, cap a la República"; mentre que Paco Gas, l'alcalde de Roquetes, va reivindicar que "no ens van poder aturar i seguirem lluitant perquè Catalunya sigui independent". Josep Caparrós alcalde de la Ràpita va afirmar que "no volem, ni podem, oblidar el que va passar l'1 d'octubre perquè tenim presos i exiliats. Allà vam començar a guanyar la llibertat de Catalunya".
 
Després també van haver-hi intervencions de Lluís Salvadó, detingut el 20 de setembre de 2017, i de Bernat Pegueroles,  que va llegir una carta de la seva muller, Carme Forcadell. El moment més emotiu de la nit es va produir quan van pujar a dalt l'escenari un grup de rapitencs que havien patit la repressió i violència policial l'1 d'octubre; i als quals la Plataforma Free Junqueras va voler fer un reconeixement.
L'alcalde Caparrós va cloure aquets homenatge llegint una carta que li havien fet arribar des de la presó Oriol Junqueras i Raül Romeva en record d'aquells fets i en agraïment a la resposta que van donar el poble de la Ràpita.
 
El concert que va acabar ben entrada la matinada va comptar amb la presència dels grups i músics: Equus, Músics Rapitencs per la Llibertat, Noel Luna, Nautilus, Maskarats, Pep Sala, Èric Vinaixa, Joan Rovira, Xeic !, Llomillo Sukre, Dj Jota i DJ Jordi Caballé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.