26.10.18

Esquerra Republicana reclama al govern espanyol mesures de reforç per al jutjat de Vinaròs que investiga el Castor

El diputat Jordi Salvador i el senador Miquel Aubà han fet públiques dues Proposicions no de llei sobre el Castor que presentaran al Congrés de Diputats. La que es debatrà a la Comissió de Justícia demana que s'adoptin les mesures de reforç necessàries del jutjat que instrueix la causa dels presumptes delictes del projecte Castor; i la que es debatrà a la Comissió d'Indústria i Energia,  demana la devolució i reintegrament al Tresor Públic dels 1.350 milions d'euros, més els seus interessos, amb els que es va indemnitzar a Florentino Pérez.

Salvador que ha denunciat la 'lentitud de la justícia i la política en el cas Castor', ha explicat que la Proposició no de Llei demana al govern espanyol 'incoar, en el termini màxim de 10 dies, l'expedient administratiu previst a la llei per requerir a Escal UGS SL,  i solidàriament als seus principals accionistes i membres del Consell d'Administració, la devolució i reintegrament al Tresor Públic de la compensació indegudament percebuda de 1.350 milions d'euros, a més dels seus interessos legals. Aquest requeriment de pagament o consignació cautelar s'haurà d'acompanyar de l'advertència legal d'iniciar-se via de constrenyiment en cas que no sigui atès".
D'altra banda Salvador ha "lamentat la manca de mitjans i recursos humans per poder incoar un procediment de l'envergadura del Castor". El diputat ha recordat que el jutjat de Vinaròs va qualificar la causa com a complexa i que la tramitació ja fa més de tres anys que dura. En aquesta període de temps ha patit incidències logístiques destacables en l'àmbit dels recursos humans com ha estat la retirada situació vacant del càrrec de jutge i de secretari judicial.
Davant dels retards acumulats per la manca de mitjans i el risc que es pugui acabant arxivant la causa, per omissió de l'activitat judicial, Esquerra Republicana, ha presentat una  Proposició no de Llei que insta el govern espanyol a "impulsar, juntament amb el Consejo General del Poder Judicial, l'adopció de les mesures de reforç necessàries per a què el Jutjat Instructor número 4 de Vinaròs, pugui concloure, amb caràcter urgent, la tramitació de la causa; i també reclamar al Consejo, un informe sobre la paralització del curs processal d'aquesta causa, i que es puguin depurar les hipotètiques responsabilitats que se'n derivin de la mateixa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.