29.10.18

Esquerra Republicana – Més Deltebre demanarà suspendre l’aplicació de contribucions especials pel soterrament de xarxes elèctriques i que és tornin els diners als veïns

Esquerra Republicana - Més Deltebre han anunciat aquest matí en roda de premsa que presentaran una moció al proper ple ordinari de l'Ajuntament de Deltebre de rebuig a l'aplicació de contribucions especials per al soterrament de xarxes de mitja tensió a diverses zones del municipi. Ho fan després de copsar el "neguit, la preocupació i l'oposició dels veïns afectats" que arran de la feina d'assessorament sobre el POUM van fer arribar aquesta problemàtica a la formació.
La portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Deltebre Vanessa Callau ha explicat aquest matí que es tracta d'un problema de poble on l'equip de govern del PDeCAT "no ha tingut la més mínima sensibilitat". Amb els moments que vivim, on moltes famílies tenen dificultats, "és molt injust que s'hagin de pagar contribucions especials de fins a 8.000 euros de quelcom evitable i que en última instància ha d'acabar pagant la ciutadania", ha manifestat Callau.
Per la seva banda el candidat a l'Alcaldia per Més Deltebre, Joan Alginet, ha presentat el contingut de la moció que és debatrà al proper Ple ordinari. Alginet ha afirmat que en matèria de soterrament de xarxes l'actuació del govern municipal "no ho ha pogut fer pitjor". I el que és més greu segons Alginet, "s'ha dut a terme una erràtica participació ciutadana per fer responsables als veïns d'un pagament que segons l'article 59.2 de la Llei 24/2013, de 26 de desembre del Sector Elèctric qui proposa la modificació o variació de les xarxes elèctriques n'ha d'assumir el pagament, en aquest cas l'Ajuntament o l'empresa que n'ha tret el benefici".
Amb la presentació de la moció demanaran el rebuig a l'aplicació de contribucions especials pel soterrament d'aquestes xarxes de mitja tensió, que el pagament d'aquesta variació sigui efectuat per part de l'Administració promotora i/o l'empresa distribuïdora i que és retornin els diners als propietaris que ja han fet els pagaments de soterraments com és el cas dels veïns de la zona del carrer Miguel de Unamuno fins al carrer Joan XXIII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.