15.10.18

Esquerra portarà a les institucions locals una moció demanant al govern que retiri el recurs d’inconstitucionalitat sobre l’impost nuclear català

El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana Alfons Montserrat ha recordat que des de l'any 2016, arran del recurs d'inconstitucionalitat que va interposar el govern del PP; la Generalitat té l'impost nuclear suspès. És per això que  'Esquerra demanem al govern socialista que retiri el recurs d'inconstitucionalitat de l'impost nuclear perquè necessitem poder implantar projectes que puguin transformar i reactivar la realitat econòmica dels municipis que viuen del monocultiu nuclear, oferint així una alternativa econòmica i laboral al tancament de les centrals nuclears'.

El diputat provincial i regidor de Flix, Francesc Barbero, ha presentat la moció que Esquerra Republicana registrarà a totes les institucions locals demanant la retirada del recurs i que el govern espanyol destini recursos i mitjans propis per crear una alternativa laboral de futur a les zones nuclears abans del tancament de les centrals.
'Està només en mans del govern socialista que l'impost nuclear català sigui efectiu demà mateix i que es pugui començar a dotar de diners el territori; per tant, esperem que la petició de retirada del recurs tingui el màxim suport'.
Ha afirmat Barbero, que després ha afegit: 'emplacem al PSC, que durant la tramitació de la llei de l'impost va presentar una moció als ajuntaments demanant que el percentatge a destinar al territori fos del 50% recaptat, i no del 20%, com va establir la Generalitat; que també ells insisteixin als seus companys en la retirada del recurs d'inconstitucionalitat'
El senador Miquel Aubà ha insistit en la voluntat de la ministra per a la Transició Ecològica, de tancar les centrals nuclears quan acabin la seva vida útil. 'El govern ha d'assumir les seves responsabilitats i acompanyar la seva proposta de tancament amb recursos i mitjans provinents de l'impost nuclear estatal que ajudin a revertir les conseqüències laborals negatives futures que això suposarà'. Esquerra ha presentat per escrit 3 preguntes al govern per saber si implementarà un Pla de diversificació i reactivació econòmica de les zones nuclears, perquè no destinen cap euro recaptat de l'impost nuclear espanyol per fer-ho possible, i quan el govern pensa retirar el recurs d'inconstitucionalitat a l'impost català.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.