30.10.18

El grup musical de Móra la Nova Menut, finalista del concurs #18Sona9


Els grups i cantants classificats per a la fase final de la 18a edició del concurs Sona9 són Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles), L'Home Invent (pop-rock, Montcada i Reixac) i Menut (cançó-folk, Móra la Nova). Els tres finalistes actuaran a la final del dimecres 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. En la mateixa gala, el grup barceloní Senyor Oca, guanyador de l'edició del 2017, presentarà en directe el seu nou disc, "Cant de pagès" (Right Here Right Now, 2018).

 

El nom dels guanyadors del Sona9 es farà públic quan s'acabin totes les actuacions, a la part final de la gala, que el programa "Sona9", d'iCat, amb Lluís Gendrau, transmetrà en directe. A més, s'atorgarà el premi per votació popular al grup finalista que hagi obtingut més vots del públic assistent, que es completarà amb una campanya de micromecenatge a Verkami. Finalment, el Sona9 incorpora enguany el Premi Cases de la Música al grup o solista amb més projecció de futur entre els 18 seleccionats pel jurat.

 

El jurat del Sona9 està format per representants de Catalunya Ràdio-iCat, TV3, Enderrock, el programa "Sona9", d'iCat, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), l'Agència Catalana de Notícies (ACN), els productors del Sona9 Jordi Bastida i Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC) i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, DO Tarragona, CurtCircuit i Cases de la Música.

Els cinc finalistes han estat Sandra Bautista, L'Home Invent i Menut, a més dels mallorquins Cabot (pop-rock) i els valencians L'Home Brut (indie-rock). Tots ells han participat als acústics del programa "Sona9", d'iCat, i en la gravació d'una cançó a Bucbonera Studios amb producció de Jordi Bastida i Tomàs Robisco, i són protagonistes dels cinc capítols del nou programa televisiu "Sona9", que emet cada dissabte el 33.

 

Els premis del Sona9

 

Premi Sona9 al millor grup del concurs

•        Enregistrament i edició d'un disc amb la direcció d'un productor professional.

•        Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio i a la revista "Enderrock".

•        Concerts promocionals a l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Curtcircuit, entre altres festivals.

•        Firma d'un contracte discogràfic amb la companyia que esculli el grup.

•        Portada a la revista "Enderrock" del mes d'agost del 2019 (especial Sona9).

•        Accés a la radiofórmula d'iCat, un cop s'hagi publicat el disc.

 

Premi Joventut al segon classificat

•        Enregistrament d'un EP amb 4 cançons a Bucbonera Studios i edició digital.

•        Minigira de 3 concerts promocionals per diferents festivals de Catalunya.

•        Campanya de difusió als mitjans del concurs.

 

Premi Èxit al tercer classificat

•        Enregistrament d'un single amb 2 cançons a Bucbonera Studios i edició digital.

•        Campanya de difusió als mitjans del concurs.

 

Premi per Votació Popular al grup finalista amb més vots del públic

•        1.000 € en material musical.

•        Campanya especial de micromecenatge a la plataforma Verkami:

o   Descompte del 100%

o   Assessorament personalitzat

o   Comunicació en tots els canals de difusió de Verkami

o   Presència en el canal de Verkami del Sona9

 

Premi Cases de la Música al grup amb més projecció de futur

•        Programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical

•        Packs d'accions de producció, gravació, gestió, assessorament i seguiment de la carrera musical del grup i ajuda a la creació

 


Els guanyadors del Sona9 de les últimes edicions han estat: Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La Iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel o Els Amics de les Arts.

 

El concurs de grups emergents Sona9 està organitzat per Enderrock, TV3 i Catalunya Ràdio i iCat, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat, la col·laboració de la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm. A més, també hi participen la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, les Cases de la Música i la Fundació Verkami.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.