26.10.18

El dibuixant roquetenc Ignasi Blanch il·lustra un llibre amb Olivia Newton-John

La cantant i actriu Olivia Newton-John ha escollit el dibuixant català Ignasi Blanch per a il·lustrar el seu últim disc LIV ON, que es comercialitzarà en format llibre a durant aquest mes d'octubre. Publicat per l'editorial Flamboyant, aquest llibre culmina un projecte solidari impulsat per Olivia Newton-John amb il·lustracions d'Ignasi Blanch, els beneficis del qual es dedicaran integrament a la investigació del càncer. Els dos artistes han estat treballant els últims dos anys en aquest projecte. 

Els temes que podem escoltar al CD que acompanya al llibre il·lustrat LIV ON són fruit de la reflexió per la pèrdua de la germana d'Olivia, Rona, a causa d'un càncer. La cantant australiana, que entén la música com una manera de guarir-se davant la tristesa i el dolor, va rebre la col·laboració de les compositores Amy Sky i Beth Nielsen Chapman per gravar aquest disc. Ignasi Blanch va conèixer Olivia Newton-John l'any 2009 a Berlín durant l'estada que l'il·lustrador va fer a la capital alemanya coincidint amb el 20è aniversari de la caiguda del mur. 

Blanch va ser l'únic artista, representant de Catalunya i de l'Estat espanyol, en el projecte artístic internacional East Side Gallery sobre el Mur de Berlín. Posteriorment, l'any 2013, en una gira de l'australiana al Regne Unit, van tornar a coincidir i aquesta li va suggerir a Blanch la possibilitat de posar en marxa algun projecte conjunt en benefici de la recerca contra el càncer. Es dona la circumstància que Oliva Newton-John ha estat colpejada durament pel càncer, havent patit ella mateixa la malaltia. La cantant és la impulsora i mecenes d'un important centre d'investigació sobre el càncer a Austràlia, el Cancer Wellnes and Research Centre https://www.onjcancercentre.org. Ignasi Blanch, que també ha patit la malaltia a nivell familiar, s'implica en aquest projecte amb una vessant artística però també emocional, recull la proposta de l'Olivia i, a partir de les cançons del disc LIV ON, li planteja la possibilitat d'il·lustrar cadascun dels temes i editar un llibre conjuntament amb les cançons il·lustrades. Des de llavors, la cantant i el dibuixant han treballat intensament en el projecte que finalment ha vist la llum de la mà de l'editorial Flamboyant, que és qui té els drets de la seva comercialització a nivell mundial. 

Olivia Newton-John reconeix que aquest és un disc amb "cançons sobre el dolor, sorgides des del cor". "Les il·lustracions de l'Ignasi –a qui qualifica d'artista meravellósencaixen a la perfecció amb les emocions i les lletres del disc". En el seu escrit de presentació del llibre, la cantant es refereix al dol i a la pèrdua de les persones estimades: "esperem que aquest llibre de música, art i poesia pugui servir-vos de consol". "Ara ja fa molts anys que dibuixo professionalment i, durant aquest llarg camí, la veu d'Olivia Newton-John m'ha acompanyat sempre. Les seves cançons s'han convertit en la banda sonora del meu itinerari personal", explica Ignasi Blanch. Sobre l'experiència del dol en la creació artística, l'il·lustrador opina que "aprendre a viure amb l'absència de la gent que estimes és un tema recurrent en moltes de les meves il·lustracions, i sempre procuro donar-hi un to positiu i viure-ho des del record més íntim". 

La sortida al mercat de LIV ON ve acompanyada d'un projecte paral·lel, de la mà de la multinacional HP, que s'ha implicat en la iniciativa amb una exposició dels dibuixos del llibre impresos en gran format amb la nova tecnologia HP Latex R series. La mostra s'inaugura a la seu d'HP a Sant Cugat el proper 27 d'octubre i viatjarà per diferents ciutats del país. Olivia Newton-John. Estrella internacional, cantant i compositora premiada en nombroses ocasions, i activista. És coneguda pel paper de Sandy al musical Grease, però la seva carrera com a músic i actriu s'estén al llarg de cinc dècades. Ha estat homenatjada amb una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood, ha guanyat quatre premis Grammy i la RIAA ha reconegut com a singles d'or moltes de les seves peces. Ha lluitat contra el càncer de pit i ha ajudat a difondre'n el coneixement a través de la seva fundació i de la música. Ignasi Blanch. Il·lustrador reconegut internacionalment, format a Barcelona i a Berlín. 

És l'únic representant d'Espanya a l'East Side Gallery del mur de Berlín. Treballa com a coordinador d'una prestigiosa escola d'il·lustració de Barcelona, i forma part de l'organització de la Saarbrücken Europäische Kinder und Jugendbuchmesse. Des del 2005 també coordina un projecte anomenat «Let's humanize hospitals», que il·lustra i decora habitacions, passadissos i sales de tractament per fer més fàcil l'estada dels infants als hospitals.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.