24.10.18

El cuiner Albert Guzmán presenta a EbreTerra noves propostes culinàries fetes amb cranc blau

El cuiner rapitenc Albert Guzmán ha presentat avui noves propostes culinàries elaborades amb cranc blau, més enllà dels coneguts arrossos, en una jornada que ha aplegat una quarantena de persones, bona part de les quals professionals de la restauració, a l'espai de cuina d'EbreTerra, a Deltebre.

Aquesta iniciativa, organitzada pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), ha volgut divulgar noves possibilitats gastronòmiques que ofereix aquest crustaci, en el marc del projecte Gustum.

Albert Guzmán ha elaborat propostes com una mantega clarificada de cranc blau amb pasta de full i ous d'arengada, un 'donette' de cranc blau amb salsa holandesa, oliva deshidratada i flors, un capuccino de cranc blau amb escuma d'arròs i broqueta de cranc cruixent o una sopa de cranc blau i anguila fumada, entre d'altres.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha donat la benvinguda als assistents i ha assenyalat que l'espai de cuina d'EbreTerra s'està consolidant no només com a un altaveu de la gastronomia ebrenca sinó que també com a un lloc de formació i reciclatge de professionals del món de la restauració.

El gerent del consorci BEMO, Rubén Alegria, ha explicat que aquesta jornada de cuina amb cranc blau s'inclou dins de Gustum, un projecte de cooperació interterritorial que fomenta el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat, i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.