9.10.18

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre demana a la Generalitat la creació de nou de la comissió de seguiment per al control de la mosca negra

El Consell d'Alcaldes del Baix Ebre ha acordat demanar a la Delegació del Govern de la Generalitat la creació de nou de la Comissió tècnica de seguiment per al control de la mosca negra amb l'objectiu de coordinar la lluita contra aquest insecte a les Terres de l'Ebre. La gran afectació que ha tingut enguany la mosca negra, especialment a l'estiu, en municipis del Baix Ebre ha fet que el tema es debatés en el primer Consell d'Alcaldes després de l'estiu.

El tècnic del COPATE, Raül Escosa, ha explicat a alcaldes i alcaldesses que enguany ha estat un any atípic per la falta de conveni amb la Generalitat i, especialment per l'elevat cabal de l'Ebre, que va ajornar el primer tractament fins a finals de maig quan la plaga ja estava estesa. Escosa ha indicat que seria bo insistir de nou a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) perquè garanteixi uns dies amb cabal baix per poder fer els tractaments amb efectivitat i garanties d'èxit.

El alcaldes i alcaldesses també han acordat elevar, a través del Consell Comarcal, una queixa formal a la companyia Endesa pels talls de subministrament elèctric que han patit diversos municipis de la comarca. En l'escrit es farà constar a més el temps llarg de resposta per solucionar les avaries i l'atenció pèssima a la ciutadania i als representants de l'Administració. A la vegada, es reclamarà un pla d'inversions adient per mantenir un servei amb garanties que permeti acceptar demandes de potència actuals i futures del sector industrial.

D'altra banda, la directora territorial de Salut de la Generalitat, Mar Lleixà, ha presentat al Consell d'Alcaldes el projecte comunitari 'Terres de l'Ebre territori cardiosaludable i amb accés públic a la desfibril·lació', una iniciativa que pretén sensibilitzar la ciutadania en la importància del coneixement, l'actuació i la prevenció en la salut cardiovascular. Aquest projecte considera una estratègia prioritària la formació bàsica en reanimació cardiopulmonar i la disponibilitat de desfibril·ladors en els espais públics.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.