25.10.18

Aubà arrenca el compromís de la ministra Ribera de parlar amb el ministre Marlaska sobre la realització d’un simulacre d’emergència nuclear

Aquest matí, a la Comissió per a la Transició Ecològica del Senat, Miquel Aubà ha interpel·lat  a la ministra Teresa Ribera, sobre l'actualització dels Plans de Seguretat Nuclear Exteriors i la retirada del recurs d'inconstitucionalitat de l'impost nuclear català.  

Aubà ha explicat diversos exemples de les deficiències en matèria d'infraestructura i telecomunicacions existents en les zones nuclears i ha denunciat que: "En 30 anys no s'ha fet cap simulacre general d'emergència nuclear amb població perquè quedarien en evidència totes les deficiències existents en aquests Plans d'Emergència Nuclear Exteriors, que s'arrosseguen des de fa temps i que ni s'han solucionat, ni actualitzat"

La ministra en la seva primera intervenció ha destacat que 'la qüestió nuclear és capital, i hi ha algunes qüestions al voltant d'ella que s'han descuidat una mica'. Ribera ha dit que donarà resposta per escrit a les preguntes del sobre els Plans fetes pel senador i ha recordat, en la seva darrera intervenció, que la preparació del simulacre d'emergència nuclear és responsabilitat del Ministeri d'Interior i de Protecció Civil. Tanmateix s'ha compromès "a parlar-ne amb el ministre Marlaska" després de saber que fa 30 anys que no se'n fa cap.

El senador Aubà durant la seva intervenció ha reclamat  que "el govern socialista retiri el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP contra l'impost nuclear català"; i  que 'acompanyi la seva proposta de transició energètica amb recursos i mitjans propis, que ajudin a revertir les conseqüències laborals negatives que comportarà per a molts municipis el tancament de les centrals nuclears quan finalitzi la seva vida útil".

La ministra no ha donat resposta al requeriment i ha contestat que la intenció del govern espanyol es retirar en breu el recurs contra la llei catalana del canvi climàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.