6.9.18

Unió de Pagesos estima que les tempestes d'ahir a la tarda al Montsià haurien malmès un 40% del conreu de l'arròs entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita


Unió de Pagesos estima que les pedregades d'ahir la tarda al Montsià van afectar 2.500 hectàrees d'arròs i van malmetre una mitjana del 40% del conreu. Tot i que els danys han estat de diferent intensitat, segons varietat i grau de maduració de l'arròs, en el cas dels camps de la varietat bomba, que estava a punt de segar-se, la malmesa pot arribar al 100% i, per tant, aquests camps ja no es podran segar.

La zona de conreu afectada, per les tempestes que van descarregar ahir a la tarda, va des del Poble Nou del Delta (Amposta), zona de l'Angles, entre camí del pas i carretera del Poble Nou, fins a Sant Carles de la Ràpita.

El sindicat demana al Departament d'Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys per tal que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l'hora de  demanar una reducció del mòduls de l'IRPF per adversitats cilimàtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.