26.9.18

Salvador: “Ha arribat el moment d’acabar amb la impunitat dels responsables del Castor”

El diputat Jordi Salvador va celebrar que ahir el Ple del Congrés de diputats aprovés, amb el suport de tots els grups polítics, la creació d'una comissió d'investigació del Castor. Des del faristol de la Cambra, el diputat va afirmar que "ha arribat el moment d'acabar amb la impunitat dels responsables del Castor i exigim conèixer tota la veritat d'aquesta operació d'Estat anomenada Castor. Caigui qui caigui".

Salvador va recordar que "des del mateix dia d'agost de 2007 en el que el Ministeri d' Indústria va publicar el projecte del Castor al BOE, Esquerra Republicana va mostrar la seva oposició presentant al·legacions. A més va ser el primer partit a registrar la demanda de creació d'una Subcomissió d'Investigació a la Comissió d'Indústria del Congrés, l'any 2013.  Petició que també vàrem presentar en les següents legislatures sense cap èxit". Davant d'aquestes negatives Esquerra Republicana va impulsar, el passat mes de juny, la creació d'una comissió d'investigació del Castor al Parlament de Catalunya, que properament es posarà en funcionament.
 
Salvador en la seva intervenció va insistir en què "s'investiguin les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques  d'aquells que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor".
 
I va demanar "que siguin els responsables del fracàs del Castor, i el seu amic Florentino, els qui assumeixin els costos del nyap, i no la ciutadania; que se segellin els pous de gas i es faci el desmantellament de totes les instal·lacions".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.