15.9.18

Mònica Sales: “Som aquí perquè creiem en la democràcia i en el moment històric que vivim, i el defensem amb coratge i força”

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha celebrat el seu primer Consell Nacional del curs polític 2018-2019, a Amposta. Els ha acompanyat la diputada de Junts per Catalunya i presidenta del Partit Demòcrata a la Vegueria de les Terres de l'Ebre, Mònica Sales, qui ha remarcat que "som aquí perquè creiem en la democràcia i perquè creiem en el moment històric que vivim, i el defensem amb coratge i força". "Catalunya només serà allò que vulguin els catalans que sigui", ha reblat Sales.


Des d'Amposta, Mònica Sales ha explicat que "és un honor i plaer que el Consell Nacional de la JNC se celebri a l'Ebre i aposti també per dinamitzar el territori amb gent jove d'arreu de Catalunya". La diputada, també ha recordat que "avui fa just un any que començava la campanya del referèndum de l'1 d'octubre, del Sí al millor país" i que aquest fet, "fa que avui sigui singular ser aquí al Consell Nacional de la JNC".El secretari general de la JNC, Sergi Miquel, "avui comencem el curs polític de la JNC amb un Consell Nacional a l'Ebre, convençuts que l'estratègia conjunta i coordinada de totes les forces independentistes és la millor via per assolir la llibertat d'aquest país"

La Secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, Annabel Marcos, també ha visitat als consellers i conselleres nacionals de l'organització política juvenil, i s'ha mostrat "molt contenta per la mobilització de la JNC i com participa de les seves activitats internes arreu del territori". A més, ha remarcat que "estem a les portes d'unes eleccions municipals i que cal ser molt actius, recordar i lluitar per la llibertat dels presos i exiliats polítics i anar més junts que mai".


Durant el consell nacional, celebrat a l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (USES), a Amposta, els consellers i conselleres nacionals han aprovat els següents posicionaments polítics:


Mocions:


"Pel retorn de Catalunya al meridià de Greenwich":


1. Demanar al nostre Govern que treballi pel retorn de Catalunya al fus horari del merid ià de Greenwich.


2. Seguir treballant, de la mà d'agents socials i institucions, per la conscienciació a empreses i treballadors de la necessitat de fer viable la conciliació laboral i familiar.


3. Exigir a la Unió Europea que sempre escolti la veu dels ciutadans comunitaris, no només quan li interessa.

"En contra de l'ús i promoció de l'homeopatia i altres pseudociències en l'àmbit públic":


1. Que  l'homeopatia  no  hauria  de  ser  avalada  per  cap  organització  científica, governamental,  universitària  ni  per  col·legis  professionals.


2. Prohibir  la  venda  de  qualsevol  producte  indicat  amb  finalitat  sanitària  que  no s'hagi  autoritzat  com  a  tal  per  l'agència  reguladora  amb  jurisdicció  a Catalunya.  La  seva  venda  com  a  producte  no  sanitari  hauria  de  tributar  el  21% del IVA  com  la  majoria  de productes de  consum.3. Que els òrgans col·legiats corresponents prohibeixin la  prescripció pública de  productes  homeopàtics  o  pseudo-científics  per professionals  sanitaris  col·legiats  i  adoptin, en cas necessari  les  sancions  que calguin,  incloent la  inhabilitació,  a  tots aquells  professionals  públics  que ho  incompleixin.


4. Promoure  l'educació  sobre  farmacologia  i  sanitat  en  la  societat  per  tal  de  que la  població  tingui  el  coneixement  necessari  per  tal  d'acudir  responsablement  i de  forma  lliure  a  aquells  professionals  que  asseguren  un  sistema  sanitari  de qualitat  i basat  en  els més  alts estàndards  de  qualitat  professional i científica.  


5. No  autoritzar  la  celebració  de  reunions  públiques on professionals sanitaris col·legiats o organismes públics promoguin  i/o  difonguin l'ús amb  finalitat  sanitària  de  productes  no  autoritzats  per  l'agència reguladora amb jurisdicció  a  Catalunya.


6. Analitzar  els  handicaps  que  té  la  medicina  moderna  actual  i  que  promouen l'ús  de  pseudo-ciències  per  tal  de  poder  millorar  cap  a  un  millor  sistema  de Salut.


7. Reformar  el  Codi  Penal  per  endurir  les  penes  contra  les  persones  que,  amb titulació  mèdica  o  sense,  hagin  contribuït  a  la  mort  o  lesions  greus  d'una persona  com  a  conseqüència  de  tractaments no  avalats pel mètode  científic."No a la censura a Internet":


1. Reitera la necessitat que les institucions europees continuïn polint la

directiva abans de la seva votació definitiva l'any que ve.


2. Urgeix les institucions europees a donar un major protagonisme a les entitats implicades en els drets i llibertats d'Internet.


3. Recorda que les institucions europees han de garantir els drets i deures digitals dels ciutadans, com ja fan en l'àmbit físic, en especial atenció els drets d'opinió i de llibertat d'expressió.


4. Demana la reformulació de l'Article 11 per donar una major latitud en les citacions de contingut a Internet.


5. Exigeix la retirada de l'Article 13
"A favor dels agents de Mossos investigats l'1 d'octubre":


1 . Mostrar suport al Cos de Mossos d'Esquadra, al Conseller Joaquim Forn i al major Josep Lluís Trapero, a més dels agents encausats per la seva actuació

l'u d'octubre.


2. Instar a la Generalitat de Catalunya a recórrer les resolucions judicials que li afectin en els procediments contra el conseller Forn i els Mossos encausats per l'1-O. No s'ha vist una actuació per part de l'Executiu català en relació a aquesta decisió judicial.


3. Demanar al Parlament de Catalunya reobrir la Comissió d'Investigació amb sobre les càrregues policials de l'1O, que fou creada el dia següent als esdeveniments ja esmentats i fou suspesa pel TC el dia setze de gener d'enguany, quan el govern central va dur a terme un recurs que va ser acceptar per l'òrgan judicial de forma gairebé immediata,  impedint a la Generalitat de Catalunya investigar els possibles abusos dels cossos policials espanyols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.