19.9.18

Les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià es mobilitzen a l’inici de la temporada forta al camp per impedir els robatoris

Les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià que formen part d'ACOBEM i representants del departament d'Agricultura i d'Interior de la Generalitat de Catalunya han mantingut aquest mes de setembre una nova reunió, la segona d'enguany, per tractar el tema dels robatoris al camp. Aquesta reunió és el resultat de la primera que es va realitzar a principi d'any i també ha estat sol·licitada, com va passar al gener, per ACOBEM: «perquè ara ha començat la temporada de la garrofa i després vindran la de l'ametlla i la de l'oliva, que són els tres productes que pateixen més robatoris al camp», han manifestat representants de l'entitat.

Aquesta segona reunió ja es va preveure en la primera com una manera de fer seguiment de les diferents mesures que es van acordar en aquell moment per a evitar aquests robatoris, així com per a fixar les actuacions més immediates que es faran a partir d'aquest mes de setembre i mentre durin les diferents campanyes al camp. Des d'ACOBEM han explicat que «hi ha molts antecedents de robatoris i la situació es prou crítica al camp com per a permetre que hi hagi un sol robatori» per això «a partir d'ara i com a mesura dissuasòria hem demanat prevenció als cossos policials i que es persegueixi durament a les xarxes implicades en la comercialització d'aquest producte, per a evitar al màxim aquestes sostraccions que moltes vegades a més de l'economia rural també posen en perill la integritat del pagès». Els mossos d'esquadra i els agents rurals ja s'han compromès a fer controls aleatoris als llocs de recepció d'aquests productes, per tal d'assegurar que tot el que hi arriba té un certificat que justifica d'on prové. En segon lloc, també s'ha acordat a la reunió, que de forma periòdica es mantindrà contacte amb aquests cossos de vigilància per tal d'informar de com es desenvolupa la campanya, per si calgués implementar alguna altra mesura. Així mateix, les cooperativess'han compromès a continuar facilitant la recollida de les possibles denúncies per tal de fer menys feixugues als pagesos totes les gestions al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.