27.9.18

Irene Fornós anuncia que la comissió d’investigació del Castor es constituirà al Parlament la setmana vinent

La diputada i portaveu de la comissió d'investigació del Castor al Parlament de Catalunya, Irene Fornós, ha fet saber que "la setmana vinent es constituirà la comissió i  es posaran en marxa els treballs que haurà de desenvolupar els següents mesos".
 
Fornós ha manifestat que: 'gràcies al fet d'impulsar al Parlament de Catalunya la creació de la comissió d'investigació del Castor hem forçat al PSOE a acceptar la creació també d'una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats, lloc on sempre havien rebutjat les nostres peticions de crear-la. Lamentem que hagin tardat tants anys PSOE i PP a acceptar aquesta tirar-la endavant i ara esperem la màxima col·laboració per esclarir tots els fets'
 
Així doncs, la setmana vinent es nomenaran dels components de la Mesa de la Comissió. Segons Fornós "hi ha un acord de la Junta de portaveus perquè la presidència li correspongui al grup d'Esquerra Republicana de Catalunya, com a grup impulsor de la Comissió". Ha afirmat Fornós.
La diputada ebrenca ha explicat que "des d'Esquerra volem que la Comissió sigui un altaveu per totes aquelles entitats socials que des de fa anys estan treballant de manera rigorosa i eficient, contra el Castor i els poders que l'envolten. Sense la mobilització i les iniciatives portades a terme per entitats com la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia o l'Observatori del Deute de la Globalització hauria estat molt difícil posar en evidència l'estafa i el perill que ha representat el Castor ".
 
La diputada ebrenca ha avançat que "Esquerra té la intenció de sol·licitar la compareixença d'una cinquantena de persones entre les quals hi ha Rafael Ribó, Jordi Marsal, Alfons Montserrat, Josep Giner, Florentino Pérez, Recadero del Potro, Alfons Pérez, Joan Ferrando, Simona Levi, Cristina Reverté, Evelio Monfort, Ignasi Nieto i Teresa Ribera".
 
Esquerra pensa organitzar la seva proposta de compareixents a partir de quatre blocs diferenciats de temes a tractar. Una part dels compareixents se'ls convocarà per parlar des d'un àmbit més general del desenvolupament del projecte; uns altres ho faran des d'un vessant més tècnica, centrada tant en els riscos sísmics com en les possibles deficiències i contradiccions dels estudis que van justificar la seva construcció i intent de posada en funcionament; altres, se centraran en les possibles irregularitats de la seva tramitació administrativa i la planificació energètica que va justificar el Castor; i per últim les conseqüències econòmiques i l'impacte sobre els consumidors que ha suposat aquest nyap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.