12.9.18

FESTA DEL 18 ANIVERSARI DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’EBRE DE LA BATALLA DE L’EBRE A LO RIU ÉS VIDA

Una pantalla panoràmica, una veu en directe, un cineasta que canta el seu propi periple vivencial, un farer que vol evitar que la llum s'apagui, uns nàufrags que volen  salvar la vida, un delta que s'enfonsa, la ciutadania a la deriva de la Unió Europea de la vergonya de les quotes humanitàries, uns músics sirgadors estirant de la memòria històrica del territori, unes veus en moviment acompanyades de l'actual crit de Catalunya lliure, de pau a la Mediterrània al món, són les protagonistes de l'espectacle que oferiran los Sirgadors en el context de la Festa del 18 aniversari de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Abans, però durant el sopar de germanor, el públic invitat pot visionar el Telenotícies Vespre Memorial en Homenatge als Activistes. Objectiu: Preservar la consciència sobre els fets que han marcat tant positivament les Terres de l'Ebre, amb la resposta social de la Conca davant la imposició d'embassaments i transvasaments, regadius, les "terres mítiques" dels diferents Governs l'Espanya. Dignitat i autoestima davant de compensacions a la venta de l'aigua i repressió als defensors dels rius i valls.

 

Cinema, música i poesia s'articula en gran format amb els temes sempre reivindicatius del repertori clàssic de los Sirgadors vinculats al disc "La Terra ensomniada" 2013 i les BSO també dels films com "La Filla del farer" 2015. Música en directe, sons diegètics, testimoniatge present, memòria històrica, introspecció existencial, mescla sonora i visual acompanyada de músiques del món, la jota&blues, però també el flamenc rock, amb "Mare Nostrum"  http://www.sirgadors.cat/bloc/ BSO  de "El Periple" 2018 la nova pel·lícula de l'activista plataformero, Mario Pons Múria, membre actiu des de l'origen dels, ja mítics, Jovens en Defensa de l'Ebre (2000), la generació del NUS.

 

Coordinador de la Comissió Audiovisual del Plataforma en Defensa de l'Ebre, de 2000-2006, Mario Pons Múria és director de documentals com "Aigua, la Font de la vida" 2002, "La Batalla de la memòria" 2009, "Contracorrent" 2006, "Sègula, lo futur de les Terres de l'Ebre" 2012. Ara Pons Presenta un nou espectacle mescla de passions artístiques multidisciplinars, el cantant de los Sirgadors repassa la Banda Sonora Original del moviment social amb imatges pròpies i d'arxiu, de la Batalla de l'Ebre  a lo riu és vida.

 

Mario Pons es defineix com: "Un cineasta independent defensant-se de l'actual guerra contra la llibertat d'expressió a través del cant, rapsoda que vigila la nit del totalitarisme des de l'òptica encara latent del far de BUDA". www.segulafilms.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.