3.9.18

Eufònic tanca la setena edició amb gran èxit de públic i consolidant-se com espai de referència de la música i les arts visuals i sonores al país


Eufònic, Arts sonores i visuals a les Terres de l'Ebre va tancar ahir al migdia la seua setena edició amb la tradicional i sempre apoteòsica fi de festa al Xiringuito de la Costa de Sant Carles de la Ràpita. Els ritmes estiuencs i ballables de Titi Calor i Betacam van rubricar el comiat a quatre dies intensos en què l'art sonor i visual més avantguardista i trencador s'ha deixat sentir amb força a Sant Carles de la Ràpita com a centre neuràlgic del festival, però també en d'altres municipis del territori.

La d'enguany s'ha caracteritzat per ser l'edició amb més dosis de pop i també per posar en marxa un nou espai dins Eufònic, youFonic al Sindicat de La Ràpita, enfocat cap a les propostes més joves. Més enllà dels artistes musicals en aquest nou espai, que ha funcionat amb força, ha buscat establir un diàleg amb la generació postmil·lenial, amb tallers, xerrades i debats.

 

El públic ha respost positivament a pràcticament totes les propostes programades, des de les més arriscades al Mercat Vell de la Ràpita, fins a les més lúdiques al Pavelló Firal. Passant pels projectes més especials com la performance amb degustació inclosa de La Forasteria al Mercat Municipal d'Amposta on van cuinar fesols samplejats amb cranc blau, o la passejada sonora d'OVERture al Poble Nou del delta. Especialment exitós va ser el concert del músic californià Lawrence Rothman, amb visuals d'Alba G. Corral, i l'austríaca AVEC a l'Església Nova, amb entrades esgotades, cues al carrer i públic en èxtasis. També els valencians We Are Not Brothers la tarda de divendres al Mercat Vell, l'electrònica futurista del lleidatà Nightcrawler o Noe Gy tancant el dissabte la nit va suposar moments de gran eufòria eufònica.

 

Un any més ha estat espectacular l'assistència de públic al vermut musical dels Ullals de Baltasar, amb el dj Diego Armando i els STA que han omplert de dub, vents i subgreus un dels espais naturals més singulars del delta de l'Ebre.  Més d'un centenar d'artistes de deu nacionalitats diferents han confluït en aquesta setena edició d'Eufònic que es consolida com un espai de referència de l'art sonor i visual nacional i internacional al país.

Tot i que Eufònic acaba avui, fins al 9 de setembre es podrà visitar Aresta, de Marc Vilanova al Museu de Tortosa; i fins al l'16 de setembre a Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre, a Amposta una de les instal·lacions estrella del certamen, la doble obra visual i sonora Face to Face II, d'Anthony McCall, i Slicing a torus, de Mark Fell. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.