5.9.18

Esquerra Republicana no comparteix la proposta de Luz d’oferir casa gratuïta i desplaçaments per als metges a la Terra Alta

Arrande la proposta feta per Carles Luz, d'oferir casa gratuïta i desplaçaments interns coberts per afavorir que els metges exerceixin a la Terra Alta, el portaveu del grup d'Esquerra Republicana al Consell Comarcal de la Terra Alta, Ramon Jornet, ha fet saber que 'aquesta és una proposta que no compta amb el suport del nostre grup, ni tampoc de tots els alcaldes, com ha volgut fer creure el senyor Luz'.

El portaveu republicà ha recordat que els alcaldes de la Fatarella i Caseres no van estar presents a la reunió en què es va prendre aquesta decisió. Per a Jornet, 'aquesta és una problemàtica preocupant que arrosseguem des de fa temps, que afecta moltes comarques rurals del país com la nostra allunyades dels grans centres sanitaris, i que requereix d'una solució urgent i global'.

Jornet ha comparat aquest cas a la dificultat per atreure especialistes com ara pediatres, otorrinolaringòlegs, dermatòlegs, uròlegs o digestòlegs als centres sanitaris i hospitalaris de territoris perifèrics com els de les Terres de l'Ebre.

'Entrar en una subhasta d'oferiments de cases, desplaçaments o altres coses entre pobles i parts del país per veure si així un metge o un especialista s'establirà a la Terra Alta o a les Terres de l'Ebre no té sentit.  El que cal és que l'Institut Català de la Salut i el Departament de Salut ofereixin solucions i incentius professionals que ajudin a captar i retenir-los al nostre territori', ha afirmat el portaveu del grup republicà comarcal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.