25.9.18

ERC proposa un servei de bibliobús per fer arribar l’accés a la lectura a tota la demarcació


El Grup Polític d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat una moció per al Ple del 28 de setembre que demana fer un estudi del servei de biblioteca mòbil, o bibliobús, per estendre l'accés a la lectura a tota la demarcació. Es dóna la circumstància que la Diputació de Barcelona porta temps prestant aquest servei. I hi ha hagut alguna comarca, com la Ribera d'Ebre, que va arribar a estudiar-ho.

El portaveu del Grup d'ERC a la Diputació, Pau Ricomà, explica que "ERC proposa una manera assumible per a la Diputació d'estendre un servei en indrets amb poca densitat demogràfica i allunyats de poblacions amb alguna oferta cultural permanent, per a persones que potser no tenen accés a les TIC sigui per dificultats tècniques de la xarxa, sigui per l'anomenada fractura digital entre generacions".

"No tots els pobles tenen servei de biblioteca pública i ja coneixem l'experiència de la Diputació de Barcelona; creiem que la de Tarragona podria costejar aquest servei públic, que funcionaria a demanda dels ajuntaments" -ha afegit Ricomà- "i que s'hauria d'estructurar amb el suport de la xarxa de Biblioteques públiques de Catalunya".

Ricomà remarca el compromís d'ERC d'universalitzar l'accés a la lectura a qualsevol indret, "però no només això, sinó que la biblioteca mòbil pot organitzar conta-contes i altres tipus d'activitats culturals en les hores que romangui a un nucli habitat". Un servei que recorreria de manera programada les localitats oferint el servei de préstec i activitats addicionals.

La moció d'ERC cita l'article 22 de la Declaració Universal dels Drets Humans: tota persona té dret, segons l'organització i els recursos de cada país, a la satisfacció dels drets culturals indispensables per a la seva dignitat i el lliure desenvolupament de la seva personalitat. Satisfer, doncs, l'accés a la pràctica i el consum cultural és un deure que totes les institucions comparteixen, en la mesura de les respectives possibilitats, i que la Diputació de Tarragona duu a terme molt satisfactòriament a través de diferents iniciatives.

Acords proposats per  la moció d'ERC:

1.- La Diputació de Tarragona estudiarà la viabilitat d'oferir una ruta de servei de biblioteca mòbil  a aquelles poblacions que tenen més dificultat per accedir a la lectura, per tal de poder incorporar-ho si s'escau als  pressupostos  del pròxim exercici.

2.- Estudiar la possibilitat d'arribar a acords amb la Diputació de Barcelona perquè el seu servei de biblioteca mòbil arribés a poblacions limítrofes de les dues circumscripcions, en les comarques del Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.