7.9.18

Curs de cuidador/ora de persones dependents de 170 hores a la Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a través del projecte Ribera d'Ebre Viva, organitza aquesta tardor un curs de cuidador/ora de persones dependents de 170 hores que també inclou formació per fer la prova d'accés al Certificat de Professionalitat (CP) Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, un títol homologat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que permet treballar en el sector de la dependència, sigui en una residència o en l'entorn domiciliari, com a professional remunerat.

Es tracta d'una formació pensada per a persones que busquen treball i disposades a participar del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral de la Ribera, un servei que assessora i acompanya als riberencs demandants d'ocupació en el procés per trobar feina. El curs, 100% subvencionat i que s'allargarà d'octubre a desembre, preveu formació específica sobre dependència, primers auxilis, cura higiènic-sanitària i suport domiciliari, però també en competències bàsiques i competències transversals, amb l'objectiu de facilitar la incorporació dels participants al món laboral. A més, durant el curs es realitzaran visites a empreses del sector de la comarca per conèixer l'entorn de treball en el qual es formen.

Per inscriure-s'hi, cal presentar la sol·licitud al Consell, sigui presencialment o a través de la pàgina web del Ribera d'Ebre Viva, com a molt tard el dilluns 17 de setembre. La formació es farà a Móra d'Ebre i els participants tenen la possibilitat de sol·licitar un ajut al transport. 

El de cuidador/ora de persones dependents és un dels perfils amb més demanda a la Ribera d'Ebre, segons es constata en els processos d'intermediació que s'han detectat des del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral. Un fet que en bona part es deu a l'envelliment de la població de la Ribera, i que es tradueix en la creació de llocs de treball en aquest sector. 

"Històricament aquest perfil el demandaven particulars però cada vegada més s'observa que són entitats i empreses que presten serveis d'atenció a les persones les que generen llocs de treball d'aquesta ocupació i en aquests casos requereixen tenir una formació mínima", explica Montserrat Ramon, tècnica comarcal de Prospecció Empresarial.

Part de les demandes de famílies que necessiten d'aquest perfil arriben a través de l'Àrea de Serveis Socials del mateix Consell Comarcal. Aquest és el tercer curs que s'organitza aquest any 2018 dins del Ribera d'Ebre Viva, a partir de les necessitats que es detecten en el mercat laboral riberenc i que demanden les mateixes empreses de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.