20.9.18

Aubà arrenca al govern espanyol el compromís de redactar la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant de Gandesa

El senador Miquel Aubà ha arrencat el compromís del Secretari d'Estat d'Infrastructures, Pedro Saura, d'"iniciar de manera immediata els tràmits per redactar una nova Declaració d'Impacte Ambiental de la variant de Gandesa". A més també es va comprometre a què "una vegada realitzada la Declaració es farien les expropiacions de terrenys pertinents", ha afirmat el senador republicà.

Aubà es va reunir el passat dimarts amb representants del Ministeri de Foment per desbloquejar la paràlisi amb la què es troben les variants de la carretera N-420 de Gandesa, Corbera d'Ebre i Riudecols. Totes tres amb la Declaració d'Impacte Ambiental caducada des de l'any 2012 i sense partida als Pressupostos Generals de l'Estat. En el cas de les variants de Corbera d'Ebre i Riudecols, també hi ha el compromís d'actualitzar la Declaració d'Impacte Ambiental però la tramitació s'allargarà una mica més degut a problemes d'aprovació dels projectes.
A la reunió també es va acordar "fer un seguiment dels terminis i que els Pressupostos Generals de l'Estat incorporin una partida que facin possible portar a terme les obres".
El senador republicà es va interessar també pel desdoblament de l'N-420, futura Autovia A-68, de la qual encara s'està fent l'estudi previ de traçat. Aubà ha recordat que l'any 2006, dos mesos i mig, abans que el govern socialista decidís que l'A-68 connectaria l'Aragó amb el Mediterrani per Valdalgorfa, Morella i Vinaròs; es va celebrar a Gandesa un gran acte de consens territorial de l'Ebre i Tarragona, per demanar que el desdoblament i connexió es fes per terres catalanes.
"Des d'Esquerra sempre hem demanat que el desdoblament de la N-420 passés per la Terra Alta i Tarragona, amb la possibilitat de connectar-se amb l'Eix de l'Ebre, fet que seria l'ideal per al nostre territori", ha manifestat Aubà.
Per acabar  el senador ha destacat la bona predisposició al diàleg i a escoltar dels nous representants del Ministeri, fet que contrasta amb el rebuig que havia patit fins ara del govern del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.