9.8.18

Oberta una nova convocatòria d’ajuts de 9.900 euros a fons perdut per als joves emprenedors que vulguin obrir el seu propi negoci com a autònoms

 Amb 23 anys, Elisabet Montaña és una de les emprenedores que han donat d'alta una activitat a la Ribera d'Ebre el darrer any; de fet, al setembre ja farà un any que és autònoma i està molt contenta del pas endavant que va fer quan va acabar els seus estudis i buscava feina. Quan l'estiu de l'any passat es va graduar en Podologia, aquesta jove d'Ascó tenia clar que volia tornar a viure a la comarca, va tirar diversos currículums i quan la idea de muntar el seu propi negoci va començar a agafar forma va acudir al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per buscar assessorament i ajuts. El primer pas va ser apuntar-se al programa Garantia Juvenil, la qual cosa li va obrir les portes per poder accedir a un dels ajuts per a l'autoocupació destinats als joves menors de 30 anys que volen muntar el seu propi negoci. Onze mesos després, i a pesar de la seva joventut, l'Elisabet té el seu propi Centre de Podologia a Móra la Nova, l'únic d'aquestes característiques acreditat pel departament de Salut a les Terres de l'Ebre: "Súper bé, patia per si aconseguiria mantenir-me però ja estic a punt de complir el primer any i estic il·lusionada. Fins i tot m'he presentat als premis Emprèn de la Diputació, per provar sort", explica.

Com l'Elisabet, 11 joves de la Ribera han rebut fins a la data els 9.900 euros del programa Joves per l'Autoocupació, i l'experiència està sent molt positiva. De fet, dels 417 ajuts que es van atorgar l'any passat a joves catalans, 45 van anar a parar a joves emprenedors ebrencs, un 10 per cent de la quantia econòmica total, quan la població de les Terres de l'Ebre representa el 2% de Catalunya. Tan sols 5 sol·licituds ebrenques es van desestimar perquè no complien els requisits, segons s'ha fet públic avui a la xerrada informativa celebrada a l'Oficina Jove Comarcal de la Ribera d'Ebre, a la qual han assistit una desena de joves interessats en aquesta oportunitat. 

"Des del Consell Comarcal posem a l'abast dels joves de la comarca eines, com aquesta, per a qui es vulgui quedar a viure a la comarca, també per aquells que marxen a estudiar fora però que després volen tornar perquè valoren la qualitat de vida dels nostres pobles", diu la presidenta del Consell, Gemma Carim, que coincideix amb la directora territorial de Joventut a l'Ebre, Norma Pujol, que "amb els ajuts que es donen és més fàcil poder muntar un negoci propi, és una bona oportunitat. Tenim exemples a la comarca que demostren que és possible emprendre a la Ribera".


Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.