29.8.18

Lo Sirgador arriba a l’equador del cicle “Música al riu 2018”

Durant tot l'any, a la ciutat de Tortosa es pot gaudir d'unes rutes guiades que potencien el turisme fluvial a bord del llagut 'Lo Sirgador'. L'embarcació, que fa dos anys que navega regularment pel riu, recrea un dels llegendaris llaguts que solcaven l'Ebre en els temps en què s'hi podia navegar amb assiduïtat. El seu nom, 'Lo Sirgador' , al·ludeix al camí de sirga, un camí a través del qual, persones i animals estiraven les embarcacions pel riu amb l'ajut d'una corda, la sirga, que rebia el mateix nom que la tècnica de navegació.

Aquest estiu, des de 'Lo Sirgador', s'ha engegat una nova campanya de promoció del turisme fluvial per tal de despertar l'interès d'ebrencs i forans. Es tracta del cicle "Música al riu 2018". Un cicle de sis actuacions al llarg dels mesos d'agost i de setembre que permeten gaudir de música tradicional ebrenca, catalana i, fins i tot, francesa o de més enllà del delta del Mississipí, de la mà d'autors del nostre territori i, que pretén ampliar-se de cara a la tardor.

Havent arribat a l'equador del cicle, pel vaixell han passat cantants com Enric Panisello, Lo Jazz Man Legend o Pili Cugat i, aviat, hi ha previstes actuacions d'Albino Tena o d'Arrels dels Ports.

Segons Jordi Domingo, gerent de 'Lo Sirgador', "amb trajectes de noranta minuts busquem la combinació perfecta d'un entorn privilegiat amb la millor llum del dia, coincidint amb la posta de sol, l'excepcional sonoritat que ens aporta el riu Ebre i un ambient íntim per gaudir d'uns concerts molt especials. Això sí, sempre acompanyat d'una copa de cava per fer l'ambient més festiu".

I és que aquestes rutes especials recorren el riu Ebre des de l'illa de la Xiquina fins a l'illa dels Bous, enmig d'uns trams del riu que són força desconeguts per la ciutadania i que permeten descobrir la importància del bosc de ribera, així com de la fauna autòctona. Amb l'embarcador del Mercat Municipal de Tortosa com a punt de sortida i de retorn, 'Lo Sirgador' ha aconseguit esdevenir un dels principals atractius turístics de la ciutat, sobretot, en temporada alta d'estiu. Si més no, així ho corrobora l'empresa Trip Advisor que els ha atorgat el certificat d'excel·lència 2018 per la seva àmplia oferta i pels comentaris dels seus clients.

Per la seva banda, Domingo, ha avançat també que "amb motiu de les Festes de la Cinta hem programat tot un seguit d'activitats, de les quals informarem properament amb més detall pels nostres canals habituals de Facebook, Twitter o Instagram, com ara, una sortida especial el dia de la Cinta, un concert de l'Ebre Terra de Vent, veure els focs d'artifici des del vaixell o un contacontes per als més petits".

El binomi perfecte entre natura i cultura que apropa joves i grans, ciutadans i vinguts d'arreu a descobrir el riu Ebre des d'una perspectiva diferent, des del seu interior, tal com, en temps immemorials, havien fet els nostres avantpassats.


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.