2.8.18

L’EXPOSICIÓ FABRA VISITA LA SEU DE CULTURA A TORTOSA


L'exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. En el mateix espai de la seu de Cultura a Tortosa es podran consultar algunes publicacions i unes notes manuscrites inèdites d'Artur Bladé sobre el Mestre.


L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" s'instal·la a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, a Tortosa, del 6 al 31 d'agost, i ho fa també amb una mostra especial d'articles i notes manuscrites inèdites que Artur Bladé Desumvila  va dedicar a Fabra i la seua obra. Esta part complementària de l'exposició s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració especial de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre i del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística.

El periodista i escriptor de Benissanet va elaborar literàriament els records de la guerra i de l'exili i les converses mantingudes amb Pompeu Fabra, a més d'altres personatges rellevants de la cultura com Antoni Rovira i Virgili o Francesc Pujols. Bladé va publicar l'any 1965 l'obra Contribució a la biografia de Mestre Fabra i quatre anys més tard, l'any 1969, Pompeu Fabra: biografia essencial.

Durant l'any s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. Al web Any Fabra, s'hi poden trobar les conferències Fabra, el monòleg "Pompeu Fabra: jugada mestra!" (un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos en la dimensió científica, humana i ciutadana de Fabra), el Fabra itinerant (recorreguts pels episodis més rellevants de la seua vida i obra), les conferències Fabra, les publicacions dins l'Any Fabra, material didàctic (com ara el curs en línia Clic a Fabra o el concurs Kahoot! Fabra), etc.

L'exposició presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc de l'Any Fabra, per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.Lloc: Serveis Territorials de Cultura c/ Jaume Ferran i Clua, 4 - Tortosa

Dies: del 6 al 31 d'agost

Horari: de 9 a 14 h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.