5.8.18

El 45è aniversari de l'Aplec Sardanista de la Ribera d'Ebre recorda el sardanista morenc Antonio Algueró

L'Agrupació Sardanista La Picossa de Móra d'Ebre va organitzar dissabte dia 4 d'agost el 45è Aplec Sardanista de la Ribera d'Ebre, a la plaça de Baix de Móra d'Ebre. Les ballades van tindre lloc a les 19.00 h i a les 22.30 h, i van anar a càrrec de les cobles Reus Joves i Vents de Riella.

L'acte va aplegar sardanistes de diferents poblacions de la comarca, de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona i va esdevindre un esdeveniment per a tots els amants de da dansa de les nostres comarques. En acabar la ballada de la tarda va tindre lloc un petit homenatge, en forma de brindis, a la memòria del veterà sardanista local Antonio Algueró i martí, que va morir el 26 de julil, als 88 anys. Algueró va ser una de les persones de Móra d'Ebre que va contribuir a mantindre viva la flama de la sardana a la capital de la Ribera d'Ebre, participant a totes les ballades i aplecs que s'hi organitzaven i impartint cursos d'aprenentatge d'aquesta dansa catalana.

La sardana a Móra d'Ebre té una llarga tradició, ja que va ser introduïda a la primeria del selgle XX, al 1913, pel mestre de l'Escala Martí Rouret i Callol, que va residir a Móra d'Ebre per fer-se càrrec de l'escola neutra de la societat La Democràcia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.