13.7.18

Unió de Pagesos només accepta transvasar un volum addicional d'aigua del Siurana si és per complementar la campanya de reg

Unió de Pagesos només està d'acord en utilitzar els 0,71 hm3 d'increment del volum autoritzat a transvasar-se del Siurana si són per a ús de reg i permeten complementar la campanya de reg. En cas que no sigui necessari utilitzar aquest volum per a reg l'aigua s'hauria de mantenir al Siurana com a reserva. Aquest va ser el missatge d'Unió de Pagesos a la Comissió de Desembassament de Riudecanyes del 5 de juliol en la qual es va modificar la proposta de desembassament per permetre incrementar el volum de transvasament de Siurana a Riudecanyes en 0,71 hm3, d'aquesta manera el volum autoritzat a transvasar-se passa dels 1,79 hm3 previstos als 2,50 hm3.

 

Cal recordar que, tenint en compte l'escassetat d'aigua a l'embassament de Riudecanyes i Siurana, la Comissió de Desembassament de Riudecanyes del 25 d'abril va aprovar un desembassament d'aigua de només 1,79 hm3, un volum insuficient per garantir la supervivència dels arbres en l'actual campanya de reg. L'episodi posterior de pluges, però, va incrementar els volums totals embassats un 41 % (en data 24 de juny), fet que va motivar la celebració extraordinària de la Comissió del 5 de juliol i l'increment del volum que es podria transvasar.

 

El sindicat reitera que en anys com aquest, d'escassetat de recursos hídrics, és prioritari poder garantir com a mínim el reg de supervivència dels cultius llenyosos del Camp de Tarragona, especialment els avellaners, que usen l'aigua com a reg de suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.