23.7.18

Unió de Pagesos, amb JARC, IACSI i CCOO i UGT, acorda un nou conveni del camp que atorga seguretat als empresaris agraris i als treballadors del camp


 

Unió de Pagesos, JARC, IACSI, com a representants empresarials, i la Federació d'Indústria, Construcció i Agroalimentària d'UGT i CCOO d'Indústria de Catalunya, com a representants dels treballadors, han signat a la Casa de l'Agricultura de Barcelona el conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya per al 2018. Unió de Pagesos ha maldat en la negociació tancada avui perquè el nou conveni asseguri unes bones relacions laborals entre els empresaris agraris i els treballadors del camp.

 

El conveni col·lectiu del camp signat avui estableix les condicions laborals tant per als treballadors fixos com per als temporers. Per als primers estableix una taula salarial en 7 grups i per als segons fixa un salari de 6,30 euros l'hora ordinària i 11,01 eruos l'hora extraordinària. Defineix els treballs de campanya per als períodes de collita, poda o aclariment als sectors de producció de la fruita dolça, vinya, oliva, cítrics, fruits secs, horta i flor i planta, entre d'altres.

 

El conveni del camp també estableix les condicions d'allotjament i manutenció del personal intern, eventual i de temporada, un dret dels treballadors els quals el seu domicili sigui a més de 75 km de la feina.

 

Especialment de cara a la campanya agrària, Unió de Pagesos ha defensat que les negociacions del conveni donessin una bona sortida a les reclamacions dels treballadors i que alhora fossin assumibles per part de la pagesia, que pateix davallades de preu sovint al límit de la viabilitat de les explotacions. Alhora, el sindicat ha instat l'Administració a fer respectar el conveni del camp, reclama que s'exerceixi un control de les empreses de treball temporal i de les d'intermediació perquè respectin el conveni i no treballin amb comissionistes. També demana l'Administració que s'impliqui més en la gestió dels allotjaments. D'altra banda, el sindicat també ha manifestat que els ajuntaments tinguin en compte les necessitats humanes de les persones que cerquen una feina i no la troben.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.