17.7.18

Pere Aragonès, vicepresident del Govern de Catalunya i president adjunt d’Esquerra Republicana, apadrina el candidat a l’Alcaldia de Deltebre Joan Alginet en un acte amb més de 500 assistents

Diumenge, 15 de juliol, el vicepresident del Govern de Catalunya i president adjunt d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, va presidir l'acte de presentació de Joan Alginet com a candidat a l'Alcaldia de Deltebre per Més Deltebre – Acord Municipal. En l'acte, que va tenir lloc a la vora del riu Ebre, al peu del pont Lo Passador, a més de Pere Aragonès i Joan Alginet, hi van participar representants de la societat civil que fa anys que coneixen el candidat, representants del món local d'Esquerra Republicana, representants del Govern de la Generalitat a l'Ebre de la mateixa formació política.

En un primer bloc d'intervencions, la mestra, l'amiga i la companya de feina de Joan Alginet van oferir als aproximadament 500 assistents a l'acte una visió del Joan Alginet més proper i preocupat per la gent del seu entorn, pels seus veïns, pel seu poble.

En el segon bloc d'intervencions, els alcaldes d'Alcanar, Amposta, l'Ametlla de Mar i Paüls (Alfons Montserrat, Addam Tomàs, Jordi Gaseni i Enric Adell); Norma Pujol, coordinadora de Joventut de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre i Rosanna Fatsini, directora dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, van donar una visió més política de qui és Alginet i del que s'espera d'ell com a persona jove, compromesa i amb empenta que té la visió àmplia que Deltebre necessita per fer de Deltebre el municipi fort que el Baix Ebre i les Terres de l'Ebre necessiten, per convertir Deltebre en capital del Delta.

Després de la projecció d'un vídeo protagonitzat per l'Alginet més íntim, va ser el mateix candidat qui va prendre la paraula, amb una fortalesa i un coratge evident que els assistents a l'acte van aplaudir contínuament. Alginet afirmava amb rotunditat que és "d'aquí" i se sent "d'aquí, d'aquells a qui no ens han regalat res, dels que confien en la seva força i la dels que l'acompanyen. Dels que són capaços, però conscients de tot el que queda per fer. La meva carta de presentació no és altra que la d'un humil ciutadà que sempre s'ha compromès amb el seu entorn. Orgullós dels valors que m'han transmès els meus pares i que han fet gran este poble: l'orgull, el respecte i la tolerància".

Alginet continuava fent referència als seus referents per decidir-se a abocar-hi tots els esforços per ser alcalde de Deltebre i fer "un pas endavant, valent i ferm": "El testimoni del meu besavi republicà afusellat pels franquistes ara farà 80 anys i el d'Oriol Junqueras, injustament empresonat". I va continuar dient que "vull ser alcalde de Deltebre al maig de 2019. Perquè vull servir i servir al meu poble. Sento passió per la política i per ajudar a les persones com sempre he fet".

Sobre Més Deltebre, afirmava que "ve per quedar-s'hi, per oferir a la ciutadania una alternativa de present i de futur, i superar junts i en lo suport de la Generalitat de Catalunya els reptes que tenim com a poble i com a delta. Ens hem de guanyar la confiança de la ciutadania i a això ens dedicarem a partir d'avui, per fer possible allò que tants desitgem, que tants esperem i que tants somiem: que Deltebre tingui present però sobretot tingui futur!".

D'altra banda, Pere Aragonès, vicepresident del Govern de Catalunya i president adjunt d'Esquerra Republicana, que va cloure l'acte, va posar en valor la suma amb moviments transversals i plurals com Més Deltebre, un propòsit que recorda a cada instant Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana empresonat per les seves idees polítiques.

Aragonès va destacar "les capacitats del candidat, tot destacant l'apreci i l'estima de la gent de Deltebre cap a Joan Alginet". Aragonès també remarcava el suport que els consellers d'Esquerra Republicana al Govern de Catalunya oferien a Joan Alginet "per a, quan sigui alcalde de Deltebre, ajudar-lo a superar els reptes plantejats per al municipi de Deltebre i a trobar solucions per a aquelles questions que, any rere any, legislatura rere legislatura, no han fet més que preocupar els ciutadans e Deltebre".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.