11.7.18

L’IRMU obres dues noves convocatòries dels seus premis de recerca, la V Beca «Terra d’Ateneus» i el II Premi «Ramon Muntaner»

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) ja han obert la cinquena convocatòria de la Beca de recerca històrica «Terra d'Ateneus». Aquest ajut, dotat amb 3.000 euros i la publicació del treball per l'Editorial Afers, vol incentivar l'elaboració de projectes centrats en l'estudi de la repercussió social de l'associacionisme cultural ateneístic en algun indret de l'àmbit català i des del punt de vista històric. La convocatòria és oberta a totes les persones investigadores de centres d'estudis locals i comarcals i el termini de presentació de les sol·licituds finalitza el divendres 19 d'octubre de 2018. El veredicte es farà públic a finals de novembre de 2018, mentre que el termini per a la realització del treball serà entre novembre de 2018 i novembre de 2019.

Segons les bases, la proposta haurà d'incloure l'estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seva incidència en el context cultural. A l'hora de puntuar els treballs presentats es tindran en compte criteris com l'interès científic del projecte, la metodologia de treball i l'historial científic dels sol·licitants i es donarà preferència als estudis de territoris i ateneus que estiguin federats i als que tractin temes inèdits en la zona escollida.

La beca compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l'Obra Social de la Caixa.

Les bases de la Beca estan disponibles als webs de l'IRMU i de la Federació d'Ateneus . I es pot demanar més informació a: nuria@irmu.org o al 977 401 757 I a ateneus@ateneus.cat o 932688130.


Recerca Jove

D'altra part, aquest dimarts s'ha obert la convocatòria del II Premi "Ramon Muntaner", patrocinat per l'IRMU en el marc dels premis de Recerca Jove que convoca l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Uns premis que pretenen fomentar l'esperit científic dels joves i dels quals se'n concediran 77. En el cas del premi de l'IRMU, vol reconèixer el millor treball en ciències humanes, socials o naturals que plantegi una proposta d'aplicabilitat en l'àmbit de l'educació, de la promoció turística o del territori, de la conservació i la gestió del patrimoni. Hi poden concursar treballs d'investigació realitzats durant el curs 2017-2018 per alumnes de tercer i quart d'ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà i superior, així com els centres d'educació secundària. El període per a poder presentar les sol·licituds és del 10 de juliol al 4 d'octubre de 2018. Quant al premi consisteix en 750 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.