4.7.18

Les Terres de l'Ebre acolliran prop de 200 activitats d'educació en el lleure aquest estiu amb més de 7.000 participants


La directora general de Joventut visita el Camp de Treball Internacional 'Uneix-te a Campredó'
La Direcció General de Joventut (DGJ) ja ha registrat fins a dia d'avui, un total de 174 activitats de lleure i esportives a les comarques de les Terres de l'Ebre, que han estat notificades per les entitats organitzadores, i es preveu que es puguin superar les 200 activitats al llarg de l'estiu, amb una participació de més de 7.000 joves i infants, entre participants i responsables.
 
La majoria de les activitats són Casals de Vacances (més de 100 activitats notificades).  Pel que fa al lloc de realització, el Montsià és, fins a data d'avui, la comarca amb més participants inscrits (més de 3.000), seguida del Baix Ebre (2.300). Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l'inici de l'activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.
 
Aquestes són dades que han explicat la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, durant la seva visita a les activitats d'estiu que s'estan duent a terme a les Terres de l'Ebre. Els han acompanyat la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, i la coordinadora territorial de Joventut, Norma Pujol.
 
En concret, la directora general de Joventut ha visitat el Camp de treball d'Intercanvi Internacional, organitzat per l'entitat Obre't Ebre i l'EMD Campredó (Tortosa), on treballen en una intervenció arqueològica a la Casa del Prat. Amb l'ajuda d'un arqueòleg, tots els materials són catalogats i fotografiats per tal de promoure l'antiga torre medieval com a atractiu turístic. La vida cultural i associativa del municipi enriqueix l'experiència d'aquests joves d'arreu del món que han vingut a conèixer també el territori.
 
Vilalta ha fet entrega dels diplomes que acrediten i reconeixen la feina que hi duen a terme els joves i ha posat en valor l'aposta del Govern per aquest tipus d'activitats que es basen en el compromís, voluntariat i la feina del jovent participant per transformar la realitat i millorar l'entorn. En el cas concret de Campredó ha posat en valor l'aposta per fer un camp internacional i el que suposa d'atracció i difusió del territori a gent d'arreu del món.
 
El Camp de treball de Campredó va començar el 24 de juny i acaba aquest diumenge 8 de juliol i hi han participat 11 joves de diferents països. A banda d'aquest, les Terres de l'Ebre compten amb tres camps de treball més, el de l'Hospital dels Pobres i la Bassa de les Forques a La Fatarella, amb 24 joves catalans; el de Cuidem l'Entorn a Riba-roja d'Ebre, amb 10 joves de diferents comunitats autònomes; i el Camp de treball de la Lleva del Biberó, de Pinell de Brai amb 24 joves d'arreu de Catalunya.
 
Els albergs de Deltebre i Móra la Nova acullen les colònies de l'Estiu és Teu
 
La directora general també ha conegut de primera mà les activitats d'anglès i multiesportives que es fan de les colònies de l'"Estiu és Teu",organitzades per l'Agència Catalana de la Joventut i que s'estan duent a terme l'Alberg de Deltebre (Baix Ebre). Es tracta de 8 torns de joves entre 8 i 16 anys que passaran uns dies al Delta amb activitats combinades d'anglès i multiesportives (Acroesport, activitats de platja, activitats de lleure, bicicleta de muntanya (BTT), busseig lliure, caiac, circuit de cordes, escalada, gimcana, orientació i tir amb arc).
 
A les Terres de l'Ebre, en el marc de l'"Estiu és Teu", també es duen a terme activitats d'handbol i multiesportives a l'Alberg de Móra la Nova (Ribera d'Ebre). Així, entre els dos albergs es compta amb una participació de 485 infants i joves a les comarques ebrenques.
 
El programa de l'"Estiu és Teu" és una proposta de l'Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que s'adreça als nois i noies de 5 a 16 anys amb l'objectiu que es diverteixin, tot aprenent, durant les vacances d'estiu als albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Social de Catalunya (Xanascat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.