6.7.18

Endesa duplica la seva producció d'energia hidroelèctrica a Catalunya respecte el primer semestre de l'any passat

Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power, ha duplicat la seva producció d'energia hidroelèctrica a Catalunya durant aquest primer semestre de l'any, de manera que ha pogut generar 3.465.656 MWh, un 52% més respecte el mateix període de l'any passat. De fet, i malgrat no arribar a màxims històrics, aquesta és una de les xifres més altes que ha assolit la Companyia amb aquest tipus de generació renovable de gener a juny, fet que el situa aquest nivell de producció en un 27,3% per sobre de la seva mitjana històrica.

La conca catalana que més ha incrementat la seva generació durant el primer semestre de l'any ha estat la de l'Ebre, que ha crescut en un 128,6% (de 662.018 a 1.513.148 MWh), o en altres paraules, ha produït un 43% per sobre de la seva mitjana històrica. En segon lloc, a la conca Alt Pallaresa s'ha incrementat la producció hidroelèctrica en un 46,3% aquests primers sis mesos de l'any, situant-se en 342.861 MWh, un 27,7% per sobre de la seva mitjana històrica. En tercer lloc destaca la conca del riu Garona, on s'ha incrementat la generació en un 29%, assolint així 412.288 MWh, un 10% per sobre de la seva mitjana. Segueixen el rànquing la conca Baix Pallaresa, la del Segre, la del Ter i finalment la Ribagorçana, amb augments respecte el mateix període de l'any passat del 18,6%, el 15,8%, el 15,3% i el 7,1% respectivament.

L'augment d'aquest tipus d'energia a Catalunya s'ha assolit gràcies al volum de precipitacions que hi ha hagut i a l'òptim aprofitament, compatibilitzat amb altres usos, de les reserves d'aigua als pantans que, durant el primer semestre de l'any han batut rècord en quantitat d'aigua acumulada a les conques. En aquest sentit, els embassaments on Endesa hi té centrals hidroelèctriques han acumulat aigua fins a un 91% de la seva capacitat total de mitjana. En termes absoluts vol dir que, dels 3.828 hm3 de capacitat global que tenen les conques del Garona, Ribagorçana, Segre, Pallaresa, Ebre, Ter,  Muga i Llobregat, aquestes acumulen en aquests moments reserves de 3.485 hm3 d'aigua.

Les conques hidràuliques que més s'acosten a la seva capacitat màxima són la del Garona, que amb 22 hm3 d'aigua està al 98% de la seva capacitat (gairebé un 34% més que l'any passat en aquestes dates) i la conca del riu  Llobregat que, a un 94,6% de la seva capacitat, acumula actualment 113 hm3 d'aigua (un 9% més que el que tenia ara fa un any). Les conques que, en termes d'aigua acumulada, han crescut més respecte l'any anterior són, en primer lloc, la del Garona, seguida de la de l'Ebre, que acumula un 23,3% més d'aigua respecte l'any passat, i la Ribagorçana, que té en aquests moments un 22,3% més d'aigua que ara farà un any.

Endesa, any rere any, i en funció de les circumstàncies meteorològiques i estacionals, dona un pas més per aconseguir una major producció energètica sostenible i de qualitat com és la generació hidràulica. Així, conjuntament amb el Grup Enel, s'aposta per aconseguir una economia descarbonitzada i alineada amb l'estratègia europea contra el canvi climàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.