28.6.18

Reunió informativa sobre el Pla pilot de prevenció i mitigació dels danys produïts pels conills als cítrics al Baix Ebre i el Montsià


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat avui, 28 de juny, a les 19.00 hores, una  reunió informativa sobre el Pla pilot i proposta d'actuacions pels danys produïts pels conills als cítrics a les comarques del Baix Ebre i el Montsià.

 

En el decurs d'aquesta trobada es presentarà la proposta d'aquest Pla i se'n crearà la comissió tècnica de seguiment, formada per representants del DARP, d'altres departaments de la Generalitat, administracions locals, caçadors i organitzacions agràries. També es presentaran els resultats del nombre de captures de conill que en els darrers anys és d'uns 30.000 per any.

 

Aquest Pla pilot s'emmarca en el Pla de prevenció de danys impulsat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Es tracta d'una sèrie de mesures i accions que s'estan portant a terme per establir un nou marc legal, administratiu i operatiu, per tal de fer front als nous reptes que generen els elevats nivells poblacionals que han assolit diverses espècies cinegètiques. Així, l'objectiu és prevenir i controlar de forma eficient i sostenible els riscos i danys que generen. El desenvolupament de plans pilot de prevenció i mitigació dels danys a comarques amb problemàtiques específiques com la del conill al Baix Ebre i el Montsià és bàsic per poder equilibrar determinades poblacions de fauna cinegètica.

 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.