26.6.18

Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre reparteix per primer cop la Flama a la Ribera d’Ebre

Aquest Sant Joan ha estat especial a Móra la Nova. Enguany, per primera vegada en la història del poble, s'ha rebut la Flama del Canigó directament, provinent de Xerta i de mans de la presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, la Sra. Dolors Róo, i el seu equip de foc. En els últims 42 anys, el veïns de Móra la Nova anaven a buscar la flama a la Plaça de la Llibertat de Reus.

Des de Móra la Nova, la Flama del Canigó s'ha repartit als representants de set municipis més de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta: la Fatarella, Garcia, Ginestar, Rasquera, Miravet, Riba-roja d'Ebre i Móra d'Ebre. A més de la flama, han rebut una peça artística d'esmalt al foc realitzada per l'Escola d'Art i Disseny Municipal i el pergamí amb el manifest de Sant Joan.

L'acte també s'ha aprofitat per entregar els guardons del XI Concurs de fotografia i del Concurs de fogueres, organitzats per la Regidoria de Cultura de la població. Els assistents han pogut gaudir d'un berenar popular de coca i mistela. Tot seguit, la revetlla s'ha finalitzat amb un sopar de germanor i ball amb orquestra fins a la matinada.

Dins del marc de les celebracions de Sant Joan, el divendres 22 de juny, l'Associació Amics de la Gent Gran que compta amb una delegació a Móra la Nova, l'única a les Terres de l'Ebre, va celebrar la revetlla amb els avis/es i voluntaris/es que fan acompanyament, organitzant una trobada amb un berenar de coca i cava i obsequiant-los amb un record. L'Associació Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de les persones grans, lluitant contra la soledat i la marginació social d'aquestes i amb presència a tot Catalunya, a l'estat espanyol i amb actuació internacional a vuit països, Alemanya, Canadà, Espanya, Estats Units, França, Irlanda, Mèxic, Polònia, Romania i Suïssa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.