23.6.18

Móra la Nova rep per 42è any consecutiu la Flama del Canigó

Móra la Nova ha celebrat avui per 42è any consecutiu la festa de Sant Joan, amb la rebuda de la Flama del Canigó de mans de la presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre. Dolors Roo. Enguany ha sigut la primera vegada que l'organització de la festa no ha hagut de desplaçar-se a Reus a buscar la flama, ja que la seu d'Òmnium a les Terres de l'Ebre s'ha encarregat de distribuir el foc del Canigó per les diferents poblacions del territori ebrenc, entre les quals Móra la Nova.

La rebuda ha tingut lloc al pas a nivell, on les pubilles i els hereus del poble han presidit el seguici. Posteriorment, un grup de joves escolars han traslladat el foc amb una torxa fins a la plaça de l'Església, on ha tingut lloc la rebuda oficial per part de l'alcalde, Francesc Moliné. Un total de nou poblacions de la Ribera d'bre i la Terra Alta han recollit el foc que esta nit encendrà les fogueres dels respectius municipis. Durant l'acte s'ha llegit el manifest de la diada redactat enguany per l'empresonat Jordi Cuixar, president d'Òmnium Cultural.

Després de repartir la flama, s'han lliurat els premis del concurs fotogràfic i del concurs de fogueres de Móra la Nova, i ha hagut repartiment de coca i mistela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.