26.6.18

L’espectacle literari entorn a poetes catalans de la mà de la perruquera rapsoda Isabel Castro entre els actes de celebració dels 15 anys de l’Institut Ramon Muntaner


El divendres 29 de juny la inefable perruquera rapsoda Isabel Castro de la companyia Bubulina Teatre representarà l'espectacle literari"Com mos tornem. Recital xaró de poesies d'abans (dites com abans)". Serà a les 22 hores al Casal Municipal de Móra la Nova. Aquest recital forma part de les activitats que l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) ha programat per a celebrar els seus 15 anys de vida en el marc de la seva jornada biennal. L'entrada a l'espectacle té un preu de 5 euros i tota la recaptació obtinguda serà en benefici dels Amics de la Gent Gran de Móra la Nova.

En el recital, la perruquera Isabel Castro es converteix en una perruquera rapsoda, en la darrera declamadora de la vella escola. Així, a més de pentinar, recitarà i farà un repàs a la història de la poesia catalana i universal, amb poemes de Verdaguer, Apel·les Mestres, Enric Cassassas, Joan Maragall, Teodoro Baró... però també ballarà, cantarà, explicarà acudits i ens donarà a conèixer la seva història i la seva visió de la poesia. Segons assegura aquesta perruquera jubilada d'origen murcià «la poesia frena la caiguda del cabell». En definitiva, amb aquest espectacle, Gisela Figueras -actriu que dóna vida a Isabel Castro- i Jordi Lara -ideòleg de l'obra- proposen redescobrir un repertori, el de les velles poesies d'envelat i d'aplec, i una escola interpretativa ja oblidada, la declamació.

Pel que fa a la V Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori, començarà divendres 29 de juny a la tarda. A més de l'espectacle literari, s'inauguraran les exposicions "Arqueologia i patrimoni industrial a les comarques de Tarragona", de l'Institut d'Estudis Vallencs, i "L'any de la gelada", del grup de centres d'estudis "Terres de Cruïlla", i es presentaran dos llibres referents a aquestes dues mostres, així com es donarà a conèixer el projecte "Arbres en peu de vida" de les entitats Graëllsia i Salvem lo Montsià. Dissabte hi ha programada la jornada pròpiament dita amb diferents xerrades i presentacions de projectes.

La Jornada de l'IRMU és oberta i gratuïta a tota persona interessada o relacionada amb el món dels instituts i centres d'estudis. Només s'han d'adquirir entrades per a l'obra de teatre i per al dinar (22 euros). Les inscripcions es poden fer arribar a l'adreçasilviabeso@irmu.org o bé al telèfon 977 40 17 57.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.