21.6.18

Les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa s'acabaran a principis de l'any vinent


.
Visita d'obres al futur Palau de Justícia de Tortosa
La construcció del Palau de Justícia de Tortosa ja ha superat l'equador. Va començar ara fa tot just un any i, si tot avança sense imprevistos, estarà enllestida a finals de febrer de l'any que ve, tal com s'havia projectat inicialment. No obstant això, el nou Palau de Justícia obrirà les portes als ciutadans després de l'estiu, quan ja compti amb el sistema de climatització, el mobiliari i l'equipament informàtic necessari per al seu funcionament. Les noves instal·lacions responen a una llarga reivindicació dels actors jurídics del Baix Ebre. Suposen una inversió de 5,1 milions d'euros i són les úniques dependències judicials de nova planta que el Departament de Justícia està construint a tot Catalunya.
 
Finalització de l'estructura de l'edifici
 
Actualment, els operaris treballen per acabar l'estructura de l'edifici, com les parets exteriors i els dobles sostres. En paral·lel, ja han començat la pavimentació de la planta baixa i la distribució dels espais als pisos superiors.
 
La plaça dels Estudis, el nou pol judicial de Tortosa
 
El Govern aixeca el Palau de Justícia de Tortosa en un solar de 850 metres quadrats propietat de la Generalitat de Catalunya situat al carrer de la Mercè amb la plaça dels Estudis, just davant de l'antic edifici dels jutjats. Quan les obres hagin acabat, tots els jutjats de la ciutat estaran concentrats en els dos edificis. D'aquesta manera, quedaran resolts els actuals problemes de falta d'espai i de dispersió.
 
Justícia tancarà els dos jutjats penals que hi ha actualment al carrer Comerç i els traslladarà cap a l'edifici antic, on compartiran espai amb la Fiscalia. Per poder-los acollir, els cinc jutjats de primera instància i d'instrucció ocuparan les instal·lacions de nova planta, juntament amb el jutjat de guàrdia, el Registre Civil, els serveis forenses de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i una zona de detinguts. El Jutjat Social continuarà a l'edifici antic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.