1.6.18

L’Ateneu Cooperatiu impulsa una jornada per reflexionar sobre tradició i innovació en el món de les cooperatives

El canvi d'etapa a l'Agrícola de Sant Josep de Bot, el projecte Carícies d'oli d'elaboració de cosmètics naturals, amb seu a Prat de Comte, o l'experiència de vincular l'economia circular amb la gestió forestal i l'explotació de la biomassa dels boscos públics a Gandesa. Aquestes són les tres experiències que s'abordaran el proper dissabte 2 de juny al celler cooperatiu del Pinell de Brai, en una jornada impulsada per l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre i que porta per títol Innovació i tradició en el Món Cooperatiu.

Un dels objectius principals de l'Ateneu és enfortir el cooperativisme i l'economia social a les Terres de l'Ebre com alternativa sostenible i viable al capitalisme imperant, d'aquí organitzar jornades com la del dissabte que també posen de manifest que les cooperatives no són només cosa del passat i que més enllà de l'agricultura, el cooperativisme també pot contribuir a bastir una societat econòmicament més sostenible i igualitària. "Les Terres de l'Ebre comptem amb una llarga trajectòria de cooperatives que van nàixer fruit de l'esforç col·lectiu de molta gent per aportar valor als productes de la terra. En aquesta jornada volem mostrar exemples i debatre com difondre i fer més visibles aquests projectes", argumenten els organitzadors.

Així Jaume Martí, de l'Agrícola de Sant Josep de Bot, explicarà com els últims anys aquesta cooperativa ha fet una important aposta per elaborar vins de qualitat a partir de la innovació i de reforçar els valors fundacionals de l'entitat i el sentiment de pertinença dels socis. Des de Carícies d'Oli exposaran com des de Prat de Comte, han impulsat un projecte d'elaboració de cosmètica natural de manera artesanal amb un producte 100% quilòmetre zero: l'oli, a partir de fórmules tradicionals transmeses de generació en generació. Guillem Argelich, del COPATE, parlarà de l'experiència d'economia circular i aprofitaments forestals engegada a Gandesa. "A banda de prevenir el risc d'incendi, la utilització de la biomassa és una de les energies verdes que més llocs de treball genera per megawatt produït, no és pot deslocalitzar i contribueix a la sobirania energètica", apunta Argelich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.